Следвайте ни

И в Русия не искат ваксина, борят коронавируса с водка и физкултура

viber icon

"Около ваксините в Русия са се образували три лагера. Първият – това са правителствените всезнайковци и техните телевизионни подмазвачи, които по призива на президента настояват за повсеместни ваксинации в цялата страна. Ако трябва – дори за принудителна ваксинация. Те самите, като истински патриоти, също са се ваксинирали. Останалите две партии - това са добре познатите ни западняци и славянофили, макар и в нови одежди".

Това твърди писателят Виктор Ерофеев в свой коментар, посветен на пандемията, руската душа и ваксините.

"Западняците, както си му е редът, вярват в здравия разум. Парадоксът обаче се състои в това, че в случая с ваксинациите те по принцип застават на страната на властта, макар че инак, явно или тайно, се обявяват против нея. Най-прочутите ни прозападно настроени артисти отдавна се ваксинираха, независимо от факта, че в тези среди недоверието към "Спутник V" е особено високо. Те смятат, че ваксината е разработена набързо, но не за да бъде защитено населението, а за да демонстрира пред света, че ние сме най-добрите.

В отбора на знаменитите антиваксъри  е и Никита Михалков, който заяви, че Бил Гейтс отдавна мечтаел да чипира и постави в зависимост целия свят. Темата за "американския течен чип" се въртеше из руските властови структури още преди пандемията, така че на конспиратолозите им беше особено лесно да я закачат и за пандемията", коментира Ерофеев, цитиран от "Дойче веле".

Около половината население не желае да се ваксинира, включително не малка част от медицинския персонал.

"Руската душа" вярва, че срещу Ковид-19 повече помага физкултурата или водката. Че опасността от него е преувеличена, защото той не е по-опасен от грипа", анализира  Виктор Ерофеев.

В момента са ваксинирани едва 15% от населението на Русия, като все по-често личен пример дават известни личности.

"Но правителството поема курс към повсеместни действия. И скоро сигурно ще прокара идеята за доброволно-задължително ваксиниране. Народът ще се смири. Артистите-антиваксъри бързо ще забравят бунта си – техните страсти са мимолетни", прогнозира писателят.

"Аз съм против държавната принуда да се ваксинираш. И само бъдещето може да покаже колко сме изостанали в реалната самоотбрана на страната срещу Ковид-19", пише в коментара си Виктор Ерофеев.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Бай Тошо

Бай Тошо

27.07.2021 | 19:03

Хайде сега лудите седесарчета - "демократи" и другаря Боко да кажат, че Путин е диктатор, като той прави същото, като тях, а те са като него, после Путин бил диктатор, а вие сте като него?!?

Отговори
3 3
Винаров

Винаров

27.07.2021 | 18:37

Браво точно това е лекарството а не три комплекта антибиотици

Отговори
3 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?