71

И това доживяхме! Сръбският СЕМ: Българите са сърби, няма български език

По време на дебатите в Парламентарната комисия по култура и информация в сръбската Скупщина /парламент, бел.ред./ председателят на Съвета за регулиране на електронните медии - РЕМ /аналогът на българския СЕМ, бел.ред./ Оливера Зекич използва в своя защита аргументите на своя заместник Милорад Вукашинович, който твърди, че българите са чистокръвни сърби, предаде БГНЕС.

Депутатите от опозицията в Скупщината обвиниха Зекич и всички членове на РЕМ, че са нарушили законите и Конституцията на страната с решението да стачкуват. В този момент в своя защита Зекич се позова на своя заместник Милорад Вукашинович.

Неотдавна той в телевизионо интервю каза следното: Аз лично съм привърженик на създаването на нови балкански съюзи под покровителството на Русия...Въпросът за нашия излаз на море е от първостепенно значение и стигането до пристанището в Скадар, Албания. Аз задвам следния риторичен въпрос - ако само в рамките на нашия живот от сърбите бяха създадени пет нации и аз ще ги изброя: хърватите възникнаха на базата на геноцида над сърбите. Мюсюлманите, бошняците, черногорците и македонците непрекъснато ни заплашват , включително и някоя си там войводинска нация. С една дума, ако за 50, 60 или 70 години ние доживяхме от сърбите да бъдат създадени пет народа, тогава какво се е случило в далечното минало. Никой няма представа колко народи са възникнали от сърбите. Това не е мит. Това нещо се знае от всички. Няма никакво съмнение, че е съществувал някакъв праисторически народ, който се наричал сръбски и от него са произлезли славяните, включително и българите...Те хапват шопска салата, а не знаят, че тя е сръбска.

В същото предаване Вукашинович изтъкна, че Сърбия преди Балканските войни е имала много ясна културна политика как трябва да изглежда Македония. "Ние имахме сръбска гимназия в Солун. Имахме сръбски гимназии на цялата територия на Македония. Ние водихме една добре организирана културна политика, на която пречеха османците и българите, но най-големият ни противник бяха британците. Те бяха срещу сръбското обединение.

Сръбският изледовател от центъра БИРОДИ Зоран Гаврилович определи като опасни позициите на Милорад Вукашинович. Според него това е открит призив за промяна на границите на Сърбия. "В ролята си на геополитик това е призив за промяна на границите на Сърбия и, че тя трябва да бъде до Скадар, до Адритаическо море под покровителството на Русия. Доста проблематично е и твърдението, че българите са сърби. Това може да бъде българска бариера за Сърбия, ако тя въобще един ден се определи за ингерация в ЕС. И всичко това са позиции на лице, което заема висока публична длъжност, член на РЕМ", подчерта Гаврилович пред местно издание.

БГНЕС припомня, че Милорад Вукашинович бе избран за член на РЕМ на 20 май 2021 година с решение на Скупщината в Белград. Той е заместник-председател на този регулаторен орган. Вукашинович е роден в Черна гора. Дълги години работи в държавната телевизия в РТС-Нови Сад, а от 2017 г. води собствено телевизионно предаване за геополитика. Автор е на няколко книги с откровена великосръбска насоченост, в които има териториални претенции към всички съседни държави.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
22 коментара
СОС СОФИЯ! ЖИВОТ НИ ГАДНИ МРЪСНИ!

СОС СОФИЯ! ЖИВОТ НИ ГАДНИ МРЪСНИ!

21.12.2022 | 19:45

Е ТУКА ПИШЕ ЗА ТОПЛАТА ВОДА ДЕТО СТЕ ОТКРИЛИ - ТРАНСФЕРИТЕ У ГРАДСКИЯ ttc. ca/Fares-and-passes/Fare-information/Transfers

Отговори
0 2
СОС СОФИЯ! ЗАПАДНАЛИЯ ПАРК!

СОС СОФИЯ! ЗАПАДНАЛИЯ ПАРК!

21.12.2022 | 19:40

ЖИВОТ НИ МРЪСНИ! ТАЯ СЦЕНА ДЕТО Е В ГОРИЧКАТА ИМА 20 ПЕЙКИ И 40 КУБИКА БЕТОН В ПОДПОРНИ СТЕНИЧКИ У ПУСТОТО! ДА ГО НАБУТАМ НА МАЙКА ВИ В П У Т КАТА С М Р Ъ Д Л И ВА ! СЦЕНАТА Е 4 Х 5 МЕТРА!

Отговори
0 1
българите са Мара Общата на Балканите

българите са Мара Общата на Балканите

21.12.2022 | 14:25

Сърбите казват, че сме сърби, макетата че сме македонци и татари, румънците че сме тракийци, като техните даки, под попагандата на Русия, турците че сме славяно-руско говорещи тюрки, гърците същото, всеки си гледа интереса, а българите само соросоядстват, за да се харесат на големите нови братя от запад!

Отговори
2 2
ТЪ ПИ НО ИНАТЛИВИ ЖИВОТНИ!

ТЪ ПИ НО ИНАТЛИВИ ЖИВОТНИ!

21.12.2022 | 13:38

lupa. bg/news/denkov-se-predade-i-nobelov-laureat-i-istinskiyat-mesi-nyama-da-sabere-mnozinstvo_212360news.html

Отговори
0 2
ТЪ ПИ НО ИНАТЛИВИ ЖИВОТНИ!

ТЪ ПИ НО ИНАТЛИВИ ЖИВОТНИ!

21.12.2022 | 13:38

ЩЕ ПРАВИТЕ КАКВОТО КАЖЕ МНОЗИНСТВОТО - АЗ ИЛИ ЖИВИ! ЩЕ ВИ СВАРЯ БЪЛГАРСКИ СКО ТОВЕ!

Отговори
0 2
ЕДНО СИ С В И НЕТЕ ДЖЕДАИ ЗНАЯТ

ЕДНО СИ С В И НЕТЕ ДЖЕДАИ ЗНАЯТ

21.12.2022 | 13:32

ЕДНИ Л А Й НА СИ И БАЯТ! ИДЕИТЕ НА КОЛОВЕТЕ! С ЧЕРЕПИТЕ ДЖЕДАЙСКИ!

Отговори
0 1
Е НЕМА ДЕН!

Е НЕМА ДЕН!

21.12.2022 | 13:27

ДА НЕ МИ ИДЕ КАФЕТО У ГЪРБА! ИЗ РОДИ!

Отговори
0 1
В ТОЯ СВЯТ!

В ТОЯ СВЯТ!

21.12.2022 | 13:25

КАЗВАМ САМО И ЕДИНСТВЕНО АЗ! ВИЕ ФЪРЧИТЕ, КАТО ЛИНЕЙКИ ИЛИ ВИ НА БИ ВАМ ЧЕРЕПИТЕ НА КО ЛО ВЕ ЗА НАЗИДАНИЕ НА ОСТАНАЛИТЕ ГАДНИ, ИНАТЛИВИ МАЙ МУ НИ! АКО ТРЕБВА ВСИЧКИТЕ 8 МИЛИАРДА, ЩЕ ВИ Н А Б И Я ЖИВИ НА КО ЛОВЕ!

Отговори
0 2
ПОЧВАШ ДА МЯЗАШ

ПОЧВАШ ДА МЯЗАШ

21.12.2022 | 13:23

НА ОНЯ УКРО ИЗ РОД - РЕЗУН ИЛИ НА ПЕРВЫЙ КАНАЛ :) НЯМА МНОГО ПОЛЭСЕН СВЯТ! НЯ МА И ДА ИМА! ЩЕ ВИ Я ИЗБИЯ ТАЯ ИДЕЯ СЫС ЗВЕРСКИ ПОБОЙ И САДИЗЫМ, НО ЩЕ ВИ Я ИЗБИЯ ОТ КРАТУНИТЕ ИЛИ С ТЕХ

Отговори
0 1
ВОЛГИН ПАК ШИКАЛКАВИ!

ВОЛГИН ПАК ШИКАЛКАВИ!

21.12.2022 | 13:20

АБЕ КЪДЕ ГИ ВИДЕ ТИЯ ЧОВЕЦИ У ВАШИНГТОН?! АЗ КАКВО ОБЯСНИХ БЕ ВОЛГИН! ТОВА СА ЖИ ВОТ НИ! ГАДНИ, ПОБЕСНЕЛИ ЖИ ВОТНИ!!!!!!!!! НА КОИТО ЩЕ СЧУПА ЧЕРЕПИТЕ ЗА, ЗДРАСТИ СКО ТОВЕ! lupa. bg/news/volgin-i-sega-kakto-predi-700-godini-pravoto-e-na-po-silniya_212411news.html

Отговори
0 1

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?