2374

И Швейцария хлопна вратата пред руснаците, прилагат обикновено издаване на визи

Швейцария реши днес да преустанови изцяло действието на споразумение с Русия за улеснено предоставяне на визи, предаде Франс прес. По този начин Берн последва примера на Европейския съюз по визовия въпрос.

На свое заседание швейцарското правителство "реши да преустанови изцяло действието на споразумението за облекчено издаване на визи, което Швейцария сключи с Русия" през 2009 г., се казва в изявление на правителството.

"Това обаче не означава, че се въвежда забрана за издаване на визи на руски граждани, а че отново ще се прилага обикновената процедура", се уточнява в изявлението.

"Швейцария има интерес от това да се присъедини към общата и единна политика за визите на европейско ниво, тъй като иначе рискува представителствата ѝ в чужбина да се сблъскат с по-голям брой искания за виза от руски граждани, които искат да заобиколят решенията на Европейския съюз", изтъква швейцарското правителство.

Швейцария, която е традиционно неутрална, промени обичайния си курс след руското нахлуване в Украйна и се присъедини към икономическите санкции на Европейския съюз срещу Русия, отбелязва Франс прес.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
МУ ХА ХА ХА

МУ ХА ХА ХА

16.09.2022 | 19:44

Представям си сега възпалени от чакане на визи олигарси с ролекси за по 150 000 евро, и раздразнените им метреси опаковани с кожи от норки, как благославят Бащицата.

Отговори
4 0
Дии

Дии

16.09.2022 | 18:54

Никой не обича руските алкохолизирани окупанти.

Отговори
6 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?