71

И инфлуенсърите в Турция под контрол заради нецензурно съдържание

Комисията за цифрови медии на парламента в Анкара в момента работи върху законопроект за регулиране и наблюдение на съдържанието, създадено от акаунти на инфлуенсъри в социалните медии , като няколко платформи са изправени пред потенциални забрани, съобщи ръководителят на комисията. 

На фона на обвиненията за пране на пари и укриване на данъци, насочени към много инфлуенсъри в Турция и неотдавнашното задържане на жена за публикуване на експлицитно съдържание в TikTok срещу заплащане, постави законовите разпоредби за социалните медийни платформи в светлината на прожекторите тези дни при комшиите. 

„В парламента има сериозна законодателна подготовка, която се фокусира върху разследване на съдържание и записване и облагане на доходите на инфлуенсъри в социалните медии. Това важи особено за тези, които се изявяват като такива, особено в платформи като TikTok, където естеството на тяхното „влияние“ и техните дейности остават неясни“, сподели Хюсейн Яйман пред информационна агенция Ихлас. 

Обмислят се санкции за платформи, особено за TikTok, включително отнемане на лицензите им, което води до блокиране на достъпа в страната, съобщи шефът на комисията. 

„Като комисия за цифрови платформи, ние сме активно ангажирани в цялостно проучване на всички цифрови платформи, включващо мерки като намаляване на честотната лента, забрани за излъчване, забрани за реклами, ако е необходимо, анулиране на лицензи.“ 

Представителят на TikTok за Турция и Евразия, Емир Гелен, планира да направи презентация на 7 декември в турския парламент, в отговор на призовката на комисията към парламента, за да отговори на тези обвинения, отбеляза още Яйман. 

В отговор на неотдавнашния скок на нецензурно съдържание и финансовите печалби, получени от такова съдържание, Яйман твърди, че тези материали също представляват морален проблем на платформа, достъпна както за деца, така и за семейства. 

„Някои тенденции, особено тези, насърчаващи неприличието, в дигиталните платформи като TikTok, създават морален проблем за нашата нация, нашия морал, нашите семейства и нашите деца. Одобряването на тези хора, сякаш вършат похвална работа и правенето на дарения за тях изостря сериозността на ситуацията."

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
ytuyt

ytuyt

05.12.2023 | 13:45

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може------ https://tyny.to/sunex

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?