Следвайте ни

И Гърция започна строителството на стена на границата с Турция 

viber icon

От Анкара се оплакаха, че Гръцките власти за борба с бежанците, са поставили на граничната зона с Турция, две електронни устройства за свръхвисокочестотни излъчвания, които могат да увредят слуховия апарат на хората.


Гръцките медии също споменават, че Атина е разположила на граничната зона по поречието на река Марица, служеща за граница между двете държави, две нови преносими устройства, които могат да излъчват свръхвисокочестотни звукови вълни, които да се използва при възможни масови потоци на бежанци и мигранти.


Двете установки LRAD (Long Range Acoustic Device), които работят на принципа за произвеждане и насочване на мощна звукова вълна на ниски честоти, способни да доведат до силно раздразнение, временна загуба на слуха и дори на съзнанието, са доставени на гръцката гранична полиция (ELAS).


Като част от решенията за засилване на граничните войски, гръцките власти изпращат и допълнителни граничари с четири безпилотни летателни апарата, 5 термокамери, 10 бронирани автомобила и пет катери.


Съобщава се също, че е започнало и изграждането на новата метална стена срещу незаконната миграция, по поречието на река Марица на турско-гръцката граница.


В изявлението на гръцките власти бе посочено, че първата част на стената, ще бъде с дължина 27 километра и височина 4,3 метра, на която ще се инсталират 8 наблюдателни кули.
 
 

Михаел Гушев, кореспондент на вестник "Марица"
 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?