Хвърлят телата на умрели от ебола по улиците на Либерия

Роднини на жертвите на ебола в Либерия сложиха телата на починалите си близки по улиците, съобщи Ройтерс.

 

По този начин те се опитват да накарат правителството да наложи по-строги мерки за ограничаване на заразата. За момента вирусът е убил 887 души.

 

Специалисти по ебола пък призоваха да бъде доставено експериментално лекарство за ебола в африканските страни, засегнати от заразата.

 

Директорът на американския Институт за алергии и инфекциозни болести доктор Антъни Фаучи пък обяви, че серумът, който е използван върху двамата заразени американци, може и да се определи като ефикасен. Той обаче допълни, че лекарството е използвано само върху двама души и не може да се каже, че човек може да се излекува с него със сигурност.

 

Същевременно заразената с ебола нигерийска медицинска сестра е починала. Това е първият случай на починал гражданин на Нигерия от болестта. Знае се за още пет медицински лица, болни от ебола. Те са подложени на лечение в изолирано отделение в Лагос.

 

В Сиера Леоне батальон от 750 войници ще бъде изпратен в клиниките, където се лекуват заразените от ебола. Това е част от мерките за ограничаване на заразата, пише "24 часа".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?