Следвайте ни

Хванаха измама за милиони с фалшива ваксина за COVID-19 в Китай

viber icon

В Китай арестуваха мозъкът измислил измама за милиони, в която се предлагал физиологичен разтвор и минерална вода като ваксини за COVID-19, съобщи Би Би Си.

Мъжът, идентифициран като Конг, е проучил дизайна на опаковките на истински ваксини, преди да направи над 58 000 собствени смеси.

Партида от ваксините са контрабандирани в чужбина, но не е известно къде са изпратени. Конг е сред 70 души, които са арестувани за подобни престъпления.

Арестите, включващи повече от 20 случая, дойдоха, когато Пекин обеща да предприеме мерки срещу ваксини менте.

Въпреки че повечето случаи се появиха в края на миналата година, тази седмица бяха публикувани нови подробности.

Според съдебно решение Конг и неговият екип са реализирали печалба от 18 милиона юана (2,78 милиона щатски долара), като са поставили физиологичен разтвор или минерална вода в спринцовките и са ги налагали като ваксини за коронавирус от август миналата година.

Партида от 600 от тези „ваксини” била изпратена в Хонконг миналия ноември, преди да бъдат изпратени в чужбина. Продажбите са направени въз основа на това, че ваксините били придобити по „вътрешни канали“ от истински производители.

В други случаи фалшивите ваксини се продават на завишени цени в болниците. Други престъпници също реализираха свои програми за ваксиниране, при които "селски лекари" ваксинирали хора с фалшиви препарати в домовете и колите им, пише БГНЕС.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай