71

Христо Грозев: Разследват заплаха за покушение срещу мен

Беше ми забранено да присъствам на церемонията за наградите БАФТА заради опасност и за останалите. Все пак, там присъства елитът в киното и представител на кралското семейство - принц Уилям, който е патрон на събитието. Това коментира в ефира на NOVA разследващият журналист Христо Грозев, когото лондонската полиция не допусна до церемонията.

„Не съм запознат подробно с информацията, с която разполага полицията в няколко страни в Европа. Факт е, че има активно следствие, разследване на опит за покушение. Очевидно, нито ми е дадена пълна информация по темата, нито аз мога да я споделя. Самият факт, че дори английската полиция е посъветвала организаторите на събитието БАФТА да не бъда допуснат, показва, че има такава обективна информация”, обясни той.

Във връзка с наградите „Оскар”, той обяви, че ще присъства на събитието на 20 март. „През последните 40-50 години в САЩ не е имало опити за покушение на руските служби, докато, за съжаление, в Англия имаше успешни такива”, допълни Грозев.


Войната в Украйна

Журналистът не вижда сценарий за мир без загуба на Русия във войната. „Единственият алтернативен вариант за край на конфликта би бил, ако има вътрешен преврат в Русия. Например, икономическият елит в страната да си оформи нещо като елиминиране на върхушката на Путин”, е мнението му.

По думите му вътрешнополитически движения в Русия ще сложат край на войната преди да има реална чисто военна загуба от руска страна. „Реалният ефект на санкциите върху джоба на средния сравнително беден руснак ще се усети в средата на тази година”, каза Грозев.


Той обясни, че по информация, която получава от източници, близки до Кремъл, е имало желание Русия да си създаде някакъв друг символ на победа - чрез бомбардировки на гражданска инфраструктура да се образува нов поток бежанци към Европа, за да бъде Евросъюзът уморен от помощта към Украйна и да започне натиск върху Зеленски.

Грозев предупреди, че започва реална военна помощ на Русия от Китай. „Това е сериозно притеснение. Мисля, че следващите няколко дни ще видим доказателства от американска страна. Това е основното притеснение в Белия дом по отношение на войната. Става въпрос основно за предоставяне на липсваща електроника. Китай е готов дори да даде ракети, ако се стигне дотам”, подчерта той.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
то така и Иво Минджев дрънкаше, че ще го

то така и Иво Минджев дрънкаше, че ще го

21.02.2023 | 14:42

тровят с отровен чай, а вчера по телевизия Европа, дрънкаше врели-некипели, превъзбудени от посищението на Памперса!

Отговори
4 3
Стойчо

Стойчо

21.02.2023 | 13:26

Тарикат мъж не писка!!! Стига хленчи като......да не казвам каква ....Що не писа за снарядите с обеднен уран в Сърбия?

Отговори
9 10
Кирилов

Кирилов

21.02.2023 | 13:19

Ако руснаците искаха, досаге това журналистче нямаше да го има. Измислен "герой"!...

Отговори
9 11
Ех да беше жив

Ех да беше жив

21.02.2023 | 12:55

Гочо Грозев

Отговори
13 12

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?