1553

Христо Грозев: Путин ще продължи със серия убийства в опозицията

Служители на Следствения комитет съобщиха на майката на Алексей Навални, че причината за смъртта му все още "не е установена". Те обещават да предадат тялото на роднините му едва след приключването на "химическата експертиза" - след две седмици. Сътрудниците на политика се опасяват, че през това време властите биха могли да прикрият следите си и ще бъде по-трудно да се идентифицират отговорните за убийството на Навални.

Преди четири години служители на ФСБ се опитаха да отровят Навални. Тогава разследващият журналист Христо Грозев успя да ги открие. Специалният кореспондент на "Медуза" Лилия Япарова разговаря с него за това какво ще направи сега.

Грозев сподели: "Мои източници вече предупредиха, че след смъртта на Навални може да започне цяла вълна от репресии и убийства - че Путин има "специални планове" за руските опозиционни лидери. Ако това е вярно, затворените [Иля] Яшин и [Владимир] Кара-Мурза ще бъдат особено уязвими.

Единственият сценарий, който засега мога напълно да изключа, е смъртта на Навални да е била изненада за руските власти, особено неприятна изненада. Не вярвам, че той просто е бил "недолекуван" или "по невнимание" доведен до такова състояние. Няма как. Защото ФСБ разбираше стойността на Навални за бъдещата Русия, каквато и да се окаже тя. Алексей щеше да се превърне в капитал за бъдещи преговори, за размяна. И те не можеха просто да го "пропуснат".

Грозев е категоричен, че ще се включи в разследване на смъртта на Навални. Предимствата на такова разследване, според него, биха били най-вече в това, че в малко и отдалечено място като Харп следите, оставени от евентуални убийци, ще бъдат много по-видими. И не става въпрос само за фактури или данни – ще има свидетели. „Едно е да ги търсиш в голям град, а съвсем друго, когато кола на ФСБ минава през малко село. Тя ще бъде видяна от всеки прозорец“, допълни Грозев.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
20 коментара
890604

890604

21.02.2024 | 13:59

Само да ви кажа под секрет - мръсниците от Дир.RU вече не само че блокират айпи адреси на проевропейски, антифашистки и антикремълски коментари, но и са разработили система, мамицата им!, с която не позволяват да гласуваш в коментарите! МАМИЦАТА ИМ ЧЕРВЕНА, ФАШИСТКА, ПРОКЛЕТА, ОТРЕПКИ ОТ ДИР. - ХИБРИДНИ СЛУГИ НА МАФИЯТА!!!!

Отговори
3 4
БЪЛГАРСКИТЕ ЛАЙ НОЯДИ

БЪЛГАРСКИТЕ ЛАЙ НОЯДИ

21.02.2024 | 13:48

НА АМБРАЗУРАТА! :)

Отговори
0 1
В БЪРЛОГАТА

В БЪРЛОГАТА

21.02.2024 | 13:48

НА ДИВАТА, КРАДЛИВА, АЗИАТСКА С ВИНЯ, НЯМА ОПОЗИЦИЯ!

Отговори
2 1
ОПОЗИЦИЯТА

ОПОЗИЦИЯТА

21.02.2024 | 13:46

НЕ СЪМ ЧУЛ ДА ХОДИ ДА ОРЕ, СЕЕ, ЖЪНЕ, А САМО ГОВ НА ДА ЯДЕ!

Отговори
0 0
ОПОЗИЦИЯТА

ОПОЗИЦИЯТА

21.02.2024 | 13:46

3 НА ДЕН ЛАПА КРАДЕНО САЛО И ЗЪРНО ОТ УРКИТЕ! И ОТКЪДЕ КАКВО ДОКОПАТ ТИЯ ПАРАЗИТИ!

Отговори
1 0
КОЯ ОПОЗИЦИЯ БЕ ПЕ ДЕРАСТ!

КОЯ ОПОЗИЦИЯ БЕ ПЕ ДЕРАСТ!

21.02.2024 | 13:44

ТАЯ ДЕТО ЛАПА КРАДЕНОТО ОТ ДРУГИТЕ ЖИВОТНИ НАРАВНО С НЕГО? И ПОЛУЧАВА ЕВРО ПЕНСИИ, ЗАПЛАТИ, НАГРАДИ, МЕДАЛИ... ПРЕЗ БЪЛГАРСКИЯ МР ЪСЕН ЛАЙ НАРНИК ЛИ?

Отговори
1 0
МАРКО

МАРКО

21.02.2024 | 13:14

А КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТЪПВА С ПРЕДАТЕЛИ БЕ ГРОЗЕВ СКОРО И ТИ АГЕНТЕ НА МИ 6 ЩЕ БЪДЕШ СЪДЕН ПО СЪЩИЯ НАЧИН

Отговори
6 3
Истината

Истината

21.02.2024 | 13:12

Първо, това измислено журналистче, Грозев, нека много-много да не се изявява! Знаем го колко струва и на кого е подлога! Второ – смъртта на всеки човек е трагедия, но... Нека си спомним какъв беше Навални преди години! Краен националист, организатор на неофашистки сборища, поддръжник на Путин, обявяваше се против джендърството, тръбеше, че Русия, Украйна и Беларус са една държава, че Крим е руски... И изведнъж, сетете се защо, се обърна на 180 градуса. Просто разработка на нечии тайни служби, иначе няма как да е? Това е истината и нека не я забравяме! А твърденията, че Путин го е убил са смехотворни. Та нали от тази работа той е най-потърпевш, а западнтите служби се надпреварват да се кефят. Защо ли? Защото не искат да не се говори за загубите на Украйна на бойното поле!

Отговори
5 3
Путин е глупав, комплексиран и с мания за величие покрай властта

Путин е глупав, комплексиран и с мания за величие покрай властта

21.02.2024 | 13:04

Нищо не му пречеше ако остави Навални на мира в затвора, вместо да го изтезава, вече му беше запушил устата. А и на свобода да го беше оставил, какво? Властта му не зависи от народа, той самият не зависи от народа, нека си приказват разни, една шепа интелигенти ги слушат само.

Отговори
3 8
Какъв продажник

Какъв продажник

21.02.2024 | 13:02

Мръсен продажник

Отговори
4 2

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?