Следвайте ни

Хотел вбеси гостите си с деликатес от маймунче

viber icon

В ресторант на африкански хотел предложили на гостите да опитат пушено месо от шимпанзе, пише Блиц.

Случаят е предизвикал небивал скандал, а природозащитната организация Conserv Congo е изпратила официална жалба от ръководството на хотела. 

Ястието под названието bébé chimpanzé fumé ("пушено бебе на шимпанзе") било в менюто на ресторант в хотел Beatrice в Киншаса, столицата на Демократична република Конго. Цената на една порция била 27 лири. 

Директорът на природозащитната организация Conserv Congo Адамс Касинг заявил, че ръководството на хотела по този начин опитвало да примами богати клиенти, най-вече гости от азиатските страни. 

"Хората вярват, че могат да погълнат духа на животното чрез неговата плът и благодарение на това да станат по-могъщи", добавя той. 

В началото собственикът на хотел Beatrice Андре Кадим отричал информацията и твърдял, че въпросното ястие е просто грешно написано в менюто.

Но по-късно си признал, че месото от бебето на шимпанзе било включено без негово знание. Той заявил, че е осведомен за ценността на тези животни за дивата природа и вече е направил съответните разпореждания в хотела яденето с месо от шимпанзе да бъде изключено от менюто. 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?