1553

Хорър в САЩ: Масов убиец излъчи на живо стрелбата с преследване

Мъж уби най-малко четирима души и рани други трима при продължила часове наред стрелба в Мемфис, преди да започне преследване с висока скорост, което завърши с ареста му, съобщи полицията в американския град.

Служителите идентифицираха заподозрения като 19-годишния Езекиел Кели и заявиха, че той е бил задържан с две оръжия в автомобила си около 21:00 ч. местно време (01:00 ч. по Гринуич днес).

„(Кели) е бил задържан без инциденти от полицейското управление на Мемфис и шерифската служба на окръг Шелби", заяви на пресконференция началникът на полицията в Мемфис Серилин Дейвис.

Твърди се, че Кели е убил първата си жертва малко след полунощ в сряда, а следобед и в ранната вечер е продължил да стреля в града в Тенеси, каза Дейвис.

Полицията съобщи, че е имало поне осем различни местопрестъпления, включително кражби на коли и стрелба в местен магазин, а Кели е излъчвал на живо части от своето бягство.

"Езекиел Кели е бил на живо във Facebook, когато е открил огън в магазина", каза Дейвис. Докато траеше стрелбата, властите блокираха части от града.

В Съединените щати редовно се случват масови стрелби и други случаи на насилие с огнестрелно оръжие, но Конгресът не желае да приеме стриктно законодателство за контрол на оръжията, като въпросът продължава да предизвиква политически разногласия.

По данни на „Gun Violence Archive“ през 2022 г. досега в САЩ са били убити най-малко 490 души при масови стрелби и масови убийства, като за същия период 14 050 души са загинали при инциденти, свързани с огнестрелни оръжия, без да се включват самоубийствата. През последните месеци Мемфис стана свидетел на поредица от шумни убийства, между коиро убийството на пастор по време на кражба на кола и отвличането и убийството миналата седмица на жена.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Да въ ХОХАРОСЪМ ако мое

Да въ ХОХАРОСЪМ ако мое

08.09.2022 | 21:38

Ази Много Благодаря Щото съ чудих Ко стаааа във Украйната Пък то било ХОРЪР И пак продължавам да се чудим Где сте го учили тоя Български и как Да не би да са ви удряли със лопата по чифутските тикви та стигнахте до ХОХЪРА

Отговори
0 0
Няма по-големи психари от американците

Няма по-големи психари от американците

08.09.2022 | 20:40

Изчаткват тотално.Кофти народ.

Отговори
0 0

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?