2374

Хит на пазара в Одрин: Българи намериха решение за кризата през зимата

Напрежението между Русия и България заради позицията на нашата страна относно войната в Украйна от месеци се изостря. 

NTV

След като Русия и руската енергийна компания "Газпром" спряха газовия поток за България, българските граждани започнаха да се притесняват как ще изкарат зимата на фона на увеличаващите се цени на тока и газта, съобщи турския новинарският канал NTV.

Докато газовата криза в България се очаква да се задълбочи през зимния сезон, българите, които умуват как да задоволят нуждите си от отопление през зимните месеци с алтернативни източници, намериха решението в Одрин.

NTV

Нашенци започнаха да купуват с чували и дори с камиони горивни пелети от комшиите.

NTV

Много български граждани тази зима отново се готвят да използват печки. Те започнаха да превозват с камиони до България пелетното гориво, произведено в заводите в Одрин. В репортажа на турската медия се споменава, че българските граждани, които проявяват голям интерес към пелетното гориво, получено чрез смилане на дървесни остатъци на стърготини, сушени и пресовани в машини под налягане, пълнят багажника на автомобилите си с чували с пелети навръщане към страната след ежедневния си пазар в Одрин.

NTV

Мехмет Орба, собственик на фирма, обясни, че българските граждани са проявили голям интерес към стоката му. Той допълни, че почти всичките му клиенти са българи. Орба обясни, че са изправени пред голямо търсене.

„Като търговец се налага аз да купувам от други турски производители, защото не можем да смогнем на търсенето. Гражданите, които идват ежедневно в Одрин, купуват все повече пелети. Те се страхуват, че ще преминат през тежък период както заради поскъпването на природния газ, така и заради икономически проблеми в България", заключи одринският търговец.

 

NTV

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Николай Марков

Николай Марков

09.09.2022 | 20:11

Може ли да помоля английското разузнаване да ни каже кои са имената на завзетите от украинската армия села по време на контраатаката? Защото мосю Зеле, командването на НАТО в Германия и прочее институции свързани с контраатаките, отказват да съобщят имената на въпросните населени места. Искам да звънна на руското командване да пуснат видео от процесуалните селски райони как руските войници пият водка със сельодка и играят казачок насред селото щастливи, че са взели ползваните бикини на украинките, като особено ценен военен трофей. Само така ще разберете кой произвежда фалшивите новини.

Отговори
7 2
евросолидарност

евросолидарност

09.09.2022 | 16:37

Не, бе, не! Нас ще ни спаси ЕС и лично фон дер Лай..., нали еврокомисията ще преговаря директно за всички свои членове? Нали така обещаха? Ще имаме евтин газ не само от Газпром, но и от Америка! Те ще се конкурурат и цената ще се побърка да пада!

Отговори
5 7
шорошоягите винаги ни излизат много скъпо

шорошоягите винаги ни излизат много скъпо

09.09.2022 | 14:25

там където няма шорошояди, купени за шепа центове, държащи медиите за лъжлива пропаганда нещата винаги са по-добре!

Отговори
15 8
Исторические кадры

Исторические кадры

09.09.2022 | 12:40

https://www.youtube.com/watch?v=6Y8FOlJex9M&t=2s Исторические кадры. Освобожденные жители Харьковщины слезами и флагами встречают ВСУ

Отговори
10 12

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?