2374
Следвайте ни

Хиляди сърби блокираха основна магистрала заради нов закон

viber icon

Хиляди блокираха основната магистрала, която влиза в Белград. Протестът беше заради нов закон, който беше приет в парламента. Той прави по-лесно отчуждаването на земя от държавата. Еколози, активисти и политици твърдят, че законът е приет, за да обслужи големи компании от Китай и Австралия. Те искат да разработват мини за добив на метали и други полезни изкопаеми. Недоволство имаше и срещу друг закон. Той прави провеждането на референдуми и превръщането им в закони по-трудно. Протестите идват четири месеца преди изборите две в едно за парламент и президент, пише NOVA.

Снимка: БГНЕС

„След днешния протест, управляващите в Сърбия, които и да са те, трябва да знаят - не може да се отчуждава земята на хората, да се отнема водата и да се трови въздухът”, посочи организаторът на протеста Александър Йованович.

„Гледах видео от Испания, от Индия, от Нова Гвиеня дори. Там, където тези компании са направили мини, природата е абсолютно унищожена. Ясно е какво ще стане и тук”, каза протестиращият Милан Джелатович.

Снимка: БГНЕС

Коментари (1)

Браво!!

Браво!!

05.12.2021 | 14:57

Определено избират Свободата пред салама, който Вучич им поднася.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?