44

Хиляди ирански фенове изпотрошиха салон в Турция заради любим певец в изгнание ВИДЕО

Иранският певец в изгнание Моейн, който е най-слушаният музикант в Иран се срещна с феновете си на концерт, който изнесе във Ван, Източна Турция. 

DHA

Преди концерта имаше невероятна блъсканица и бяха счупени огромните стъкла на вратите в сградата където се проведе събитието.

DHA

Поради непосредствената си близост до Иранската граница, град Ван често е посещаван от хиляди туристи от съседната страна. Поради забраната за нощен живот и поп концерти в Иран, много иранци се стичат в Турция за глътка забавление предимно през уикендите.

Полиция и частната охрана предприеха интензивни мерки за сигурност в района на спортната зала на кампуса на университета Юзюнджу йъл" във Ван, където се проведе концерта. 

DHA

Феновете на певеца който живее от години в изгнание в САЩ, чакаха с часове, за да влязат в концертната зала. Те образуваха дълги опашки.

DHA

Поради огромната блъсканица стъклените врати на сградата бяха счупени от прииждащата тълпа. Феновете пренебрегнаха опасността и рискуваха да бъдат смачкани, докато се опитваха да преминат през счупените стъклени врати към концертната зона.

DHA

Въпреки инцидента при влизането на публиката в залата, Моен изпълни свои песни на концерта, който беше затворен за пресата.

Моейн, чието истинско име е Махмуд Гончегири, е известен ирански певец, композитор и автор на песни. Той е роден на 19 юли 1940 година в град Тебриз, Иран. Моейн е познат със своя уникален глас и изразително изпълнение на песни, които често засягат теми като любов, тъга, преданост и национална идентичност. Неговите музикални произведения са обичани от слушателите в продължение на много години и са станали символ на иранската култура.

DHA

Моейн е известен също със своите лирически балади, написани на фарси, което му позволява да изразява емоциите си по-дълбоко и искрено. През 1997 година той напуска Иран и се мести в САЩ, където продължава своята музикална кариера и става известен не само в Иран, но и в други страни.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?