71
Следвайте ни

Хиляди бежанци нахлуват в Полша.Танкове до Беларус ВИДЕО

viber icon

Има сведения, че са решили да използват оръжия и танкове срещу чужденците, ако ситуацията излезе напълно извън контрол

На полско-беларуската граница мигрантите правят все повече опити да преминат през бодливата тел, съобщават световните издания.

Бежанците вече са успели на няколко места и сега Европа е ужасена от възможната истинска миграционна катастрофа.

Двете хиляди мигранти се опитват да пробият, въоръжени с брадви и лопати, а също и с гигантски ножици за рязане на тел.

След няколко часа опити да пробият полската отбрана, бежанците са възприели нова тактика - да се струпват на големи тълпи. Те се опитват да щурмуват границата на различни места. Някои от мигрантите вече са стигнали до полския контролно-пропускателен пункт "Кузница".

Бежанците се разбягват и се опитват да прескочат бодливата тел с дълги пръчки.

В момент, когато полската граница се разклаща под напора на нелегалните мигранти, президентът Анджей Дуда свиква спешна среща с ръководителите на правителството и силите за сигурност.

Има сведения, че са решили да използват оръжия и танкове срещу чужденците, ако ситуацията излезе напълно извън контрол. Перспективата е съвсем реалистична, като се има предвид, че съвсем наскоро Варшава проведе учение точно на границата с Беларус.

А полските "Леопарди" все още са разположени в близост до малкия граничен град Бяла Подляска. Досега органите на реда са се ограничили само със сълзотворен газ.

Всичко това е предшествано от мигрантски марш по една от беларуските магистрали до полската граница. Колони от мигранти с раници на раменете. Цели семейства се отправят на поход, пише blitz.bg.

В помощ на граничната охрана са изпратени 12 хил. войници, специален екип за борба с тероризма и полицейски служители. Варшава обвинява Минск за кризата, която за една нощ се превърна в цяла катастрофа, като твърди, че това е било умишлена провокация.

"Ако една група хора успее да влезе на територията на Европейския съюз, очевидно е, че тази ситуация ще се повтаря десет пъти по-често в бъдеще", заявил е Пьотр Мюлер, говорител на полското правителство.

Това се случва въпреки факта, че беларуските власти многократно са предупреждавали, че не са в състояние да задържат за неопределено време потока от мигранти. Последствията биха могли да бъдат изключително сериозни.

Мигрантите прекарват нощта точно в периметъра на бодливата тел. Те разпъват палатки и палят огньове. Така нападението, поне за момент, се превръща в обсада.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Филибелия

Филибелия

10.11.2021 | 10:07

Докато има комунизъм,нормалните хора ще търсят нормален живот в нормалните-западните държави. Дори самите комуняги бягат на запад и пращат и децата си там. Защо нито един червен зад-ник не забягна към Китай!

Отговори
3 1
Стратега

Стратега

09.11.2021 | 23:10

Незабавно полската граница да се минира!! И като хвръкнат към Аллах неопределен брой мигранти,бегом обратно кой от къде е!! Ясно??

Отговори
6 4
Рационалното Наци

Рационалното Наци

09.11.2021 | 22:45

Що не ги пуснат, после упойка и за донорчета. Има толкова много чакащи реципиенти в Западна Европа. На никого няма да липсват.

Отговори
6 5
Колхозникът изпълнява заповедите на Путин

Колхозникът изпълнява заповедите на Путин

09.11.2021 | 22:06

Оня пък му гарантира оцеляването. Мръсният номер с организираните тълпи афроазиатци е само един от многото.

Отговори
9 6
Филър

Филър

09.11.2021 | 21:34

Да им осигурят специален канал директно към тези западноевропейци които преди няколко години ги посрещаха с цветя и подаръци по гарите. Същите загрижени западноевропейци изпратиха либералните си младежи да протестират срещу изграждането на оградата по границата с Турция

Отговори
17 5
UPRISING

UPRISING

09.11.2021 | 20:55

Всичко става с логистичната подкрепа на оня Путашенко!

Отговори
14 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?