46

Херсон остана без вода и електричество, боевете продължават

Херсон отново остана без ток, в момента специалисти изясняват каква е причината, съобщи РИА, цитирана от БГНЕС.

Тролейбусите в града са спрени, кафенета и магазини с електронна форма на обслужване не работят. Водоснабдяването също е спряно. "Херсонобленерго" разследва причината за липсата на електричество в Херсон и региона.

В "почти цялата територия" на Херсон, окупирана от руските войски, се водят "тежки боеве", съобщи по-рано президентството на Украйна.

Сблъсъците се разразиха, след като в понеделник украинските войски започнаха контраофанзива, за да си върнат южния регион, който беше завзет от Русия в началото на войната.

"Мощните експлозии продължиха през целия ден и през нощта в Херсонска област", се казва в сутрешна актуализация на президентската канцелария.

"Тежки боеве се водят на почти цялата територия на Херсонска област. Въоръжените сили на Украйна започнаха настъпателни действия в различни направления", се допълва в съобщението.

Представители на регионалните власти заявиха, че дългоочакваната офанзива е "началото на деокупацията на Херсонска област".

В разузнавателна бележка британското министерство на отбраната заяви, че въпреки че "все още не е възможно да се потвърди степента на украинския напредък", неговата армия е увеличила "артилерийския огън в секторите на фронтовата линия в Южна Украйна".

То добави, че използва "прецизни удари на далечни разстояния, за да прекъсне руските линии за снабдяване".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?