71

Хеликоптер изчезна мистериозно в Италия със седем души на борда

Седем души са в неизвестност, след като хеликоптер изчезна от радарите в четвъртък в италианския район Лука. 
 
Хеликоптерът Augusta Koala AW119 изчезна малко след излитане от летище Capannori Tassignano в Лука, насочвайки се към Тревизо. 
Анадолска агенция
Съобщава се, че на борда е имало четирима турци, както и двама ливански граждани и италианският пилот на хеликоптера.
 
След масивната спасителна операция проведена от италианските ВВС, едва днес по обед беше определено местоположението на хеликоптера. Съобщено бе, че екипите са успели да достигнат безжизнените тела на 5 пътника. Продължава издирването на другите двама изчезнали пътници.
Анадолска агенция
Медиите съобщиха, че хеликоптерът е изчезнал някъде по границата на регионите Тоскана и Емилия-Романя. Търсенето е било прекратено, вечерта в четвъртък, но усилията по издирване и спасяване са подновени в петък сутринта.
 
Хеликоптерът е нает от италиански производител на битова химия, а изпълнителен директор на компанията дори предположи вчера пред италианската информационна агенция ANSA, че летателния апарат може да не се е разбил, тъй като не е изпратил авариен сигнал.
Анадолска агенция
Турците на борда са служители на турския холдинг Еджаджъцашъ (Eczacıbaşı). Компаниятае водещ производител на хартиени кърпички. Четиримата нейни служители са били в Италия, за да присъстват на панаир на хартиените технологии. „Не можем да се свържем с четиримата ни колеги, които се качиха на хеликоптер, за да посетят фабрика за хартиени изделия в Италия“, обявиха от компанията. Отбелязано беше, че хеликоптерът е изчезнал от радарите някъде близо до Модена. „В ход е издирване от италианските власти. Турското външно министерство е в контакт с местните италиански власти“, казаха от компанията.
Анадолска агенция
Италианските екипи са специализирани в търсенето и спасяването в подобни терени.
 
В издирвателната операция се е вкючил лично и собственика на турския холдинг Бюлент Еджаджъбашъ.
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?