3906

Хърватска депутатка уверява България: Приемането на еврото ни гарантира икономическа стабилност

Хърватска депутатка каза истината на комунистическите неверници у нас

Искам да поздравя българските колеги за влизането в Шенген. Това е важна стъпка към пълната интеграция в ЕС. Следващата стъпка е членството в еврозоната

Това заяви хърватският евродепутат Желяна Зовко, която взе участие в конференцията „Бъдещето на финансовата интеграция на ЕС: Разширяване на еврозоната и създаване на цифрово евро“, организирана от българския евродепутат Емил Радев в Брюксел, предаде репортер на Novini.bg. 

"В Хърватия отбелязахме една година от въвеждането на еврото и влизането в Шенген. Така приключи задълбоченото ни интегриране в европейското семейство. Предстои да влезем в ОИСР. Еврото е втората по сила валута.

Преходът към еврото бе огромно предизвикателство за Хърватия, защото той съвпадна с епидемията от Ковид и ръстта на цените на енергийните източници. Въпреки тези предизвикателства - преходът бе успешен. 61% хърватите смятат, че преходът от куна към евро е минал добре и без проблеми", разкри тя. 

"С приемането на еврото Хърватия стана по-устойчива икономически. Овладяхме инфлацията, както и увеличението на цените на енергийните източници. За тази година се предвижда 2,4% инфлация, която рекордна ниска в цялата еврозона. Очаква се и рекордно увеличение на БВП.

Приемането на еврото укрепи икономическите основи на Хърватия, но също така и засили интереса на чуждестранните инвеститори. Бележим най-добри реултати на чуждестранни инвестиции от години насам.

Приемането на еврото намали цените на стоки и услуги и гарантира икономическа стабилност. Желая на България успех и да последва нашия пример", призова Желяна Зовко, предаде "Стандарт".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Е ние си я

Е ние си я

21.02.2024 | 07:29

имаме, защото сме в борд. А ако, не дай Богу се откажем от българската си парична единица, ще сме без сигурност и независимост. Последната останала ни.

Отговори
2 0
asas

asas

20.02.2024 | 23:11

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си----- https://shout.to/testa

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?