3906

Хаос при разрушаване на нелегални контейнерни къщи в Одрин

Докато мащабни операции по събаряне на незаконни постройки продължават на южното ни Черноморие, то на километри на юг при съседите в Турция се наблюдава подобна ситуация. 

Хаос избухна по време на събарянето на „малки къщи“ и незаконни постройки в залива Сарос след заповед от областния управител на Одрин.

ИХА

Според получената информация е избухнала битка между екипи на жандармерията и собствениците на имоти, предаде агенция Ихляс Хабер (ИХА).

ИХА

Силите на реда са предприели действия по указание на губернатора за разрушаване на контейнерните къщи и каравани в село Данъшмент, област Кешан на Одрин. Областният управител Одрин Юнус Сезер изпрати официално писмо до офисите на кметството неотдавна, в което се посочва, че няма да допуснат малки къщи и незаконни сгради в земеделските земи на окръг Одрин.

След това започна разрушаването на незаконните сгради в станалия популярен сред българските туристи, гмуркачи и любители на водни спортове, залив Сарос, на Егейско море

ИХА

Разрушаването продължава в района. Там бяха съборени над 50 „малки къщи“ и незаконни постройки. Акцията беше срещу незаконните постройки, построени върху земеделски земи. Поради изостреното напрежение, се стигна до свада между собствениците на постройките и жандармерията.

ИХА

 Стана ясно, че на някои хора, които са затруднили работата на жандармерията, са сложени белезници и са задържани.

ИХА

 Процедурите по премахването на нерегламенгираните пострйки продължава въпреки началото на туристическия сезон.

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?