46

Хънтър Байдън бил жертва на компютърна измама

Хънтър Байдън, синът на президента на САЩ Джо Байдън, подаде иск срещу Руди Джулиани, в който обвинява бившия адвокат на Доналд Тръмп в компютърна измама заради достъп до лични данни на компютъра му, предаде АФП.

В гражданския иск, подаден в Калифорния, Хънтър Байдън заявява, че Джулиани и Робърт Костело, адвокат на бившия кмет на Ню Йорк, са отговорни за "пълното унищожаване" на дигиталната му неприкосновеност.

53-годишният Хънтър Байдън, който живее в Калифорния, иска съдебен процес със съдебни заседатели и неуточнени обезщетения.

През 2020 г., в опит да злепоставят Джо Байдън преди президентските избори през ноември, Джулиани и съюзниците на Тръмп разпространиха данни от лаптоп, за който се твърди, че Хънтър Байдън е изоставил в сервиз за компютри в Делауеър.

"Ответниците са посветили изключително много време и енергия на това да търсят, хакват, подправят, манипулират, копират, разпространяват и като цяло са обсебени от данните, които са им били предоставени, които са били взети или откраднати от устройствата на ищеца", се казва в жалбата на Хънтър Байдън.

По-рано тази година Хънтър Байдън съди собственика на сервиза за компютри и Службата за вътрешни приходи за разкриване на данъчната му история.

Искът в Калифорния е последното правно предизвикателство пред Джулиани, който е обвинен в Джорджия заедно с Тръмп и други лица в заговор за отмяна на резултатите от президентските избори през 2020 г. в южния щат.

Хънтър Байдън, възстановяващ се наркозависим, в момента е разследван от специален съветник на Министерството на правосъдието за евентуално укриване на данъци и следващия месец трябва да се яви в съда в Делауеър за нарушаване на правилата за притежание на огнестрелно оръжие.

Бизнес сделките на Хънтър Байдън в Украйна и Китай, докато баща му беше вицепрезидент, са постоянна мишена на републиканците, а председателят на Камарата на представителите Кевин Маккарти, поддавайки се на натиска на твърдата десница в партията, разреши започването на разследване за импийчмънт на Джо Байдън този месец.

Хънтър Байдън обаче не е обвинен в никакви престъпления, свързани с чуждестранните му бизнес сделки, и досега не са се появили достоверни доказателства, че президентът е участвал в нещо незаконно. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Хм…

Хм…

27.09.2023 | 09:39

Как се менят времената. Едно време един кандидат демократ, Гари Харт, свестен човек, с акъла си, го провалиха, че го заснели с любовница на улицата, а днес изкуфелият дядо, с такъв син за срам и резил, се кани да управлява още веднъж.

Отговори
4 1
Дрон

Дрон

27.09.2023 | 08:25

Вонящата маймуна е в Кремъл !

Отговори
1 7
Чао Байдън

Чао Байдън

27.09.2023 | 00:49

Вонящ памперс.

Отговори
10 1
Чао байдън

Чао байдън

27.09.2023 | 00:48

Мръсна маймунка.

Отговори
11 1

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?

Към анкетата