4232

Хамас праща делегация в Кайро, директорът на ЦРУ вече е там

Египет ще приеме утре в столицата Кайро делегация на радикалната палестинска групировка "Хамас"

"Хамас" от 7 октомври миналата година воюва с Израел в ивицата Газа, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

Агенцията първо цитира информация от днес на близкия до държавата египетски телевизионен канал "Ал Кахера нюз". След това представител на "Хамас" потвърди за Ройтерс, че делегация на движението пристига в Кайро утре. Ще се обсъждат вариантите за примирие в ивицата Газа.

По-рано "Ройтерс" предаде, че директорът на ЦРУ Уилям Бърнс вече е пристигнал в египетската столица Кайро, за да участва в срещи за конфликта между Израел и "Хамас" в Газа.

За тази информация агенцията се позовава на източник от египетските сили за сигурност и на трима свои сътрудници на летището в Кайро.

САЩ, Египет и Катар полагат усилия да посредничат за спиране на огъня между Израел и "Хамас" и за освобождаване на държаните от ислямисткото движение израелски заложници, посочва Ройтерс.

Агенцията прави уговорката, че не е получила официално потвърждение за пристигането на Бърнс в Кайро, като уточнява, че политиката на Централното разузнавателно управление на САЩ е да не изнася сведения за пътуванията на директора си.

Миналия месец египетски представители се опитаха да съживят преговорите за примирие, като Израел изготви ново предложение, отговор на което се чака от "Хамас".

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?