3906

„Хамас“ освободи още заложници

 
"Хамас" започна да предава още израелски заложници на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), съобщи палестински служител, на петия ден от удълженото шестдневно примирие във войната в Газа.

Служителят не даде повече подробности, но израелските военни, позовавайки се на информация от МКЧК, заявиха, че 12 заложници са на път към израелска територия - 10 израелци и двама чуждестранни граждани.

Говорител на външното министерство на Катар, който е посредник в конфликта, заяви, че сред освободените израелски заложници има девет жени и един непълнолетен.
Според Клуба на палестинските затворници, полуофициална организация, се очаква по-късно във вторник Израел в замяна да освободи 30 палестински затворници от израелските затвори - 15 жени и 15 мъже.

Ако това се потвърди, общият брой на заложниците, освободени от Хамас от началото на примирието миналия петък, ще стане 81, включително 60 израелци - всички жени и деца - и 21 чужденци, предимно тайландски селскостопански работници, информира БГНЕС.

Заложниците бяха сред около 240 души, заловени от въоръжените лица на Хамас по време на нахлуването им в южната част на Израел на 7 октомври, при което бяха убити 1200 души.

Преди действията във вторник Израел освободи 150 затворници. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
rtyrt

rtyrt

28.11.2023 | 23:12

Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виагра), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук-----~> http://gg.gg/blumag

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?