3906

Хакери откраднаха около $200 милиона от крипто платформа

Според експерти това е най-голямата кражба на криптоактиви от началото на годината

 

Хакери са откраднали около 200 милиона долара от крипто платформата "Миксин" (Mixin) в събота, съобщи днес в социалната мрежа Екс компанията. Според експерти това е най-голямата кражба на криптоактиви от началото на годината, предадоха Ройтерс и БТА.

"Миксин", която според профила й в "Линктин" е базирана в Хонг Конг, съобщи, че базата данни на доставчика на облачни услуги за нейната мрежа е била "атакувана от хакери, което е довело до загуба на някои активи", както и че "средствата се равняват на приблизително 200 милиона щатски долара".

Компанията се самоопределя като мрежа за прехвърляне на цифрови активи. Тя има 1 милион потребители, се посочва на официалната й страница.

"Миксин" не позволява на потребителите да теглят средствата си от платформата, но трансферите в рамките й не са били засегнати, а услугите ще бъдат възобновени след отстраняване на "уязвимите места".

Компанията ще обяви по-късно как ще се действа относно загубените активи, се посочва в нейно съобщение.

Според данни на компанията за блокчейн анализи "Елиптик" (Elliptic) това е десетата най-голяма крипто кражба на всички времена по обем на откраднатите криптоактиви, както и най-голямата от началото на 2023 г.

Миналата година хакери са откраднали крипто активи на стойност 3,8 милиарда долара, според аналитичната фирма "Чейнанализис" (Chainalysis)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?