Следвайте ни

Хакери атакуваха голяма авиокомпания

viber icon

Лични данни на неуточнен брой пътници са били засегнати при хакерска атака срещу компания, обслужваща индийския национален превозвач "Еър Индия" (Air India), предаде БТА, цитирайки AP.

Хакерите са получили достъп до данни за десетгодишен период, включващи имена и подробности за паспорти и кредитни карти, съобщи днес превозвачът. Хакната е била базираната в Атланта, САЩ, Служба за обслужване на клиенти на SITA (Societe Internationale de Telecommunications Aeronautiques) - многонационална компания, една от най-големите в света, предоставяща IT и телекомуникационни услуги на въздушния транспорт.

Индийската авиокомпания съобщи за случилото се едва днес, три месеца, след като е била информирана от IT-доставчика. Изтичането на данни е засегнало данни и на други големи световни превозвачи като Сингапурските авиолинии, Ню Зиланд Еър и Луфтханза. Според Еър Индия става дума за данни на почти 4,5 милиона пътници, но не уточнява колко от тях са нейни пътници. С имейл тя е препоръчала на клиентите си да сменят като предпазна мярка паролите на акаунтите си.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?