1553

Гуша за гуша! В Киев разследват служба на кмета Кличко

Служители на украинското Държавно бюро за разследване съобщиха за обиски в сградите на Киевския градски съвет, ръководен от кмета на столицата Виталий Кличко. „Служителите извършиха претърсвания в два отдела на Киевската градска държавна администрация като част от досъдебно разследване за злоупотреба със земя за отдих в един от парковете на Киев и злоупотреба с власт“, обяви бюрото в канала си в Telegram.

Разследващите са установили, че през 2015 г. едно от столичните дружества е сключило инвестиционен договор с Киевската градска държавна администрация за изграждане на спортни обекти и съоръжения. Организацията обаче изпълни условията на договора само с 30 процента.

Освен това установени бяха "факти на злоупотреба с парка". Уточнява се, че общата инвестиция по споразумението е около 149 милиона гривни ($4 милиона). Служители на Държавното бюро проверяват участието на длъжностни лица в причините за неизпълнението на условията на договора от дружеството през последните седем години.

Разследващите образуваха наказателно производство по член за злоупотреба с власт, който предвижда наказание лишаване от свобода до шест години. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?