Гурме: Турски ресторант сервира кебап от риба сьомга

Ресторант в черноморската турска провинция Токат сервира авангардно необичаен нов тип донер кебап, направен изцяло от сьомга.

Дюнер кебабите в Турция обикновено се правят от месо или пиле.

„Искахме да опитаме нещо различно. И така, направихме го със сьомга. Който го вкуси, го иска отново “, каза собственикът на ресторанта Ахмет Тургут Тугрул за агенция Демирьорен. 

Района Алмус в провинцията е износител на риба сьомга за целия свят. Областта изнася около 700 тона риба сьомга годишно, предимно за Германия, Холандия, Китай и Япония.

Тугрул, който ръководи ресторанта от 15 години, е уверен в недооценената местна кухня.

„Имаме риба сьомга, затова предложихме на клиентите да опитат този наш авангарден специалитет - донер кебап от сьомга."

Ахмет Дирикан, местен жител, който го опита, каза, че това е една от най-добрите и здравословни храни, които някога е опитвал, препоръчвайки я на всички. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?