Гурме: Турски ресторант сервира кебап от риба сьомга
- 18:45, 11.03.2021
- 892
- 0
Ресторант в черноморската турска провинция Токат сервира авангардно необичаен нов тип донер кебап, направен изцяло от сьомга.
Дюнер кебабите в Турция обикновено се правят от месо или пиле.
„Искахме да опитаме нещо различно. И така, направихме го със сьомга. Който го вкуси, го иска отново “, каза собственикът на ресторанта Ахмет Тургут Тугрул за агенция Демирьорен.
Района Алмус в провинцията е износител на риба сьомга за целия свят. Областта изнася около 700 тона риба сьомга годишно, предимно за Германия, Холандия, Китай и Япония.
Тугрул, който ръководи ресторанта от 15 години, е уверен в недооценената местна кухня.
„Имаме риба сьомга, затова предложихме на клиентите да опитат този наш авангарден специалитет - донер кебап от сьомга."
Ахмет Дирикан, местен жител, който го опита, каза, че това е една от най-добрите и здравословни храни, които някога е опитвал, препоръчвайки я на всички.
Водещи новини
Коментари
Отговор на коментара написан от Премахни