Следвайте ни

Гурме: Турски ресторант сервира кебап от риба сьомга

viber icon

Ресторант в черноморската турска провинция Токат сервира авангардно необичаен нов тип донер кебап, направен изцяло от сьомга.

Дюнер кебабите в Турция обикновено се правят от месо или пиле.

„Искахме да опитаме нещо различно. И така, направихме го със сьомга. Който го вкуси, го иска отново “, каза собственикът на ресторанта Ахмет Тургут Тугрул за агенция Демирьорен. 

Района Алмус в провинцията е износител на риба сьомга за целия свят. Областта изнася около 700 тона риба сьомга годишно, предимно за Германия, Холандия, Китай и Япония.

Тугрул, който ръководи ресторанта от 15 години, е уверен в недооценената местна кухня.

„Имаме риба сьомга, затова предложихме на клиентите да опитат този наш авангарден специалитет - донер кебап от сьомга."

Ахмет Дирикан, местен жител, който го опита, каза, че това е една от най-добрите и здравословни храни, които някога е опитвал, препоръчвайки я на всички. 

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?