49

Грузия няма да признае референдума за присъединяване на Южна Осетия към Русия

Тбилиси не признава референдума в Южна Осетия за присъединяване към Русия. Това каза пред журналисти Иракли Кобахидзе, ръководител на управляващата партия "Грузинска мечта - Демократична Грузия".

„Имаме ясна политика. Разбира се, няма да признаем нито де факто властта (в Южна Осетия – бел. ТАСС), нито де факто изборите, нито де факто референдума. "В това отношение нашата позиция е много ясна и точна. Ще следваме точно тази линия", каза Кобахидзе, отговаряйки на съответния въпрос.

На 17 юли Южна Осетия ще проведе референдум за присъединяване към Руската федерация. Алън Гаглоев, който спечели президентските избори в Южна Осетия, каза в интервю за ТАСС, че референдум трябва да се проведе, когато Москва даде да се разбере, че е дошло времето за това.

През 2008 г. Русия призна независимостта на Абхазия и Южна Осетия, а Грузия в отговор скъса дипломатическите отношения.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Спокоен

Спокоен

14.05.2022 | 21:25

Сега титанът на дипломатическата мисъл Лавров ще обяви, че в крайните квартали на Тбилиси са забелязани големи групи "бандеровци", които заслужават "денацификация"!

Отговори
3 3
Ей този изверг

Ей този изверг

14.05.2022 | 20:57

Путин, зинал е да завладее всичко, въобразил си е че отново ще прави ссср. Трябва да бъде спрян и единствено Украйна може да го спре преди да тръгне към цяла Европа. Подкрепа със всички сили за Украйна и никакво шикалкавене. Такива като нинова и копейкин трябва да бъдат забранени със закон. Да не ми се върти нинова като циганин над тава защото путин хич няма да се замисли кой искал да помага на Украйна ами барабар с всички и тя ще иде за курбан. Щели да ремонтират, смях.

Отговори
3 3

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?