Следвайте ни

Грета Тунберг: „Възможно е да съм заразена с коронавирус“

viber icon

17-годишната климатична активистка Грета Тунберг съобщи, че тя и баща ѝ Сванте проявяват симптоми на COVID-19. Тя използва съобщението си, за да призове младите хора да останат вкъщи, дори и да не са болни, за да защитят по-уязвимите от тях.

„Много, особено младите, може да не забележат никакви симптоми или много леки симптоми. Ако не знаят, че са заразени, могат да предадат вируса и на другите. Ние, които не попадаме в рисковите групи, носим огромна отговорност. Нашите действия могат да се отразят на животите на останалите.“, каза тя в Instagram, където има 10 милиона последователи.

Младата шведка обяснява, че се е чувствала уморена, треперила, имала болки в гърлото и кашлица. Баща ѝ, от друга страна, се чувствал далеч по-зле и имал треска.

Швеция предлага тестове на COVID-19 само на тези, които се нуждаят от спешна медицинска помощ, което означава, че Грета не е тествана. Момичето и баща ѝ са изолирани в отделен апартамент от семейството си.

В момента протестите на последователите на Тунберг се водят по интернет, вместо на улицата.

„В условията на кризата ние променяме поведението си и се приспособяваме към новите обстоятелства за по-добро благо на обществото“, каза тя в Twitter в средата на март, призовавайки протестиращите да публикуват свои снимки онлайн.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

kreti

kreti

26.03.2020 | 13:33

На кой му дреме за тая к..........

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?