2374

Гърция е залята от разреден бензин

Въпреки проверките, в Гърция продължават да продават разреден бензин, сочат резултатите от инспекциите на властите в южната ни съседка. Търговците на горива съветват клиентите да не зареждат гориво със съмнително качество на необичайно ниска цена.

"Няма евтин бензин, не се лъжете. На ниски цени се продава само разреден бензин", заяви пред медиите председателят на Съюза на собствениците на бензиностанции Мария Занга. Тя посочи, че в област Атика продажбата на некачествен бензин е в огромни размери. По думите на Занга, количеството разреден бензин, хванат само през последните три месеца, е няколко пъти по-голямо от цялото за 2020 и 2021 година. 

Властите препоръчват шофьорите да запазват касовия бон и при повреда на автомобила да се обръщат към компанията, собственик на бензиностанцията. В същото време екипи на Финансова полиция и специалисти по качеството на горивата извършват постоянни проверки, но не могат да обхванат всички места, където се продава бензин. 

Като наказателна мярка затварят бензиностанции за три месеца, налагат високи глоби и поставят надпис "Затворено поради продажба на разреден бензин". Според данните, до момента над 120 обекта в цялата страна са били санкционирани заради лошо качество на продаваните в тях горива. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Пазарна икономика

Пазарна икономика

15.08.2022 | 17:14

Разравяха ни, че с първоначалното натрупване на капитали щяла да се зароди пазарната икономика. Ама малко не отчетоха, че тука е БГ. Зароди се т.н. картелна икономика. Да е живо стадото да я движи, че току виж вземе, че измре от глад или си събере багажа. Вярно ще останат едни прослойки, ама тях им в все тая дали са тук, в Индия, на южния или северния полюс.

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?