49
Следвайте ни

Гръм и мълнии! Магьосникът Вoлдемор вилня в небето над Истанбул СНИМКИ

viber icon

Силна гръмотевична буря удари Истанбул и околните райони в турския регион на Мраморно море вчера, след обявен „жълто код“, издаден от държавната метеорологична служба.


Ветровете събориха дървета, нарушиха ежедневието, движението и обществения транспорт за кратко в Истанбул. Мълнии осветиха нощното небе на метрополиса с над 16 милиона население.

Силните ветрове повредиха и отнесоха покриви на сгради в някои райони. Вятърът събори дървета в областите Картал, Юмрание и Бейкоз.


Охранителните камери заснеха момента, в който високо дърво падна върху автомобили в квартал Бейкоз. Дървото е повредило няколко коли, докато минувач пред бакалия се е разминал за секунди с опасността да бъде смазан.

Общински екипи извършиха почистващи работи в целия град.


Докато дъждът и мълниите вилнееха в някои области на Истанбул, облак със силует на страшно лице привлече вниманието на много граждани. Облакът бе оприличен на Никола Тесла и Бюлент Еджевит (бивш турски премиер). Други го сравниха със злия магьосник Волдемор, злодей от поредицата на Хари Потър.  Потребителите в социалните мрежи споделяха облака стотици пъти с хаштаг Voldemort, като той стана "тренд топик" (ТТ) в Туитър.

Не се очаква силните ветрове да продължат, отбеляза турската държавна метеорологична служба. Прогнозите на синоптиците са, че регионът на Мраморно море ще преживее някои от най-топлите дни в месеца, след като температурите се повишат над сезонните норми.

Михаел Гушев

Михаел Гушев

Кореспондент на "Марица" в Турция

Михаел Гушев е завършил ЕГ "Г. Кирков" в Пловдив с френски език и ПУ "П. Хилендарски" със специалност "Математика и информатика". Работил е във в. "Глас", а от 1995 г. работи във в. "Марица". От 2001 г. е кореспондент на вестника в Турция. Владее перфектно френски, английски, турски и руски език.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?