„Готвачът на Путин“ съди САЩ за $50 млрд.

Приближен на руския президент Владимир Путин, който твърди, че „погрешно е преследван“ от САЩ за предполагаема намеса в президентските избори през 2016 г., обяви днес, че ще съди Вашингтон за щети в размер на 50 млрд. долара, предаде БНР.

Евгений Пригожин, богат руски бизнесмен, наричан „Готвачът на Путин“, обяви това, след като американското министерство на правосъдието внезапно свали обвинения срещу неговата компания „Конкорд“.

Тя бе обвинена, че е била зад кампания в помощ на Доналд Тръмп.

„Смятам, че с това съдебното разбирателство между „Конкорд“ и правителството на САЩ не приключва. В момента се готви иск на „Конкорд“ срещу САЩ за незаконно преследване и санкции в размер 50 млрд. долара“, посочи Пригожин.

Той обвини властите в САЩ в опит да убедят световната общност и американските граждани, че за вътрешните проблеми на САЩ са виновни „Конкорд“ и Русия. Според бизнесмена американските власти са се отказали от обвиненията, тъй като се изплашили от справедлив съдебен процес.

През февруари 2018 г. министерството на правосъдието на САЩ предяви обвинения срещу 13 руски граждани и три юридически компании в намеса в изборите за президент на САЩ през 2016 г., припомня ТАСС. Според обвинението компании на Пригожин финансирали петербургска агенция за интернет изследвания, която се опитвала да окаже подкрепа на Тръмп.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?