49

Готвачът на Путин изпрати Дария Дугина, руски писател: От ковчега й излизаше сияние

В телевизионния център "Останкино" в Москва се сбогуват с Дария Дугина, дъщеря на известния философ и политически анализатор Александър Дугин, която беше убита от бомба в колата й край Москва.

Край ковчега с останките на Дугина седяха Александър Дугин, съпругата му, както и "православният олигарх" Константин Малофеев.

Сред първите, пристигнали на поклонението, бе Евгений Пригожин, известен като "готвачът на руския президент Владимир Путин". "Даша беше камък в основата на руското величие и силата на Русия. И това, че се опитаха да избият този камък, това направи още по-здрави основите, които включително и тя създаваше. Винаги съм завиждал на баща й, защото той спокойно можеше да иде на Оня свят, ако се наложи, защото дъщеря му ще продължи делото му. Сега вероятно той трябва да бъде още по-силен, за да не може да бъде разрушена руската сила", заяви Пригожин.

Самият Александър Дугин заяви в прощалната си реч: "Исках да възпитам дъщеря си така, както виждам идеала за човек. На първо място това е вярата, тя прекара детството си православни лагери. Но освен това исках тя да е умен православен човек, затова с майка й посъветвахме да стане философ и тя стана такава. Не мога да кажа дали е дълбока като философ, но тя се стараеше да се движи в тази посока, сега може би ще се разкрие онова, което не сме виждали, не сме забелязвали. А освен това още от детството, онова, на което ние сме я научили, това беше Русия, нашата държава, нашият народ, нашата империя. И тя стана такава идеална, винаги в семейството ни е било така: "Ти трябва да станеш по-добър, по-високо от себе си, по-умен, по-чист". Не сме я хвалили, това й липсваше. И ми се струва, че нещо се престарахме. И при последния ни разговор тя ми каза: "Татко, аз се чувствам като воин, чувствам се като герой и искам да бъда такава, не искам да бъда друга, не искам друга съдба. Искам да бъда с народа си. Искам да бъда на страната на силите на светлината". На последната ми лекция разказвах, че историята - това е битка. И че нашата война е в Украйна, но не е с Украйна. Това е война на светлината и мрака.

Дугин добави също, че минута преди да напусне фестивала край Москва, на сцената е звучала песента "В Азовстал погребват демони". Дъщерята на Дугин много искала да я слуша, но решили да си тръгнат, а след това колата на Дария се взривила.

В прощалната си реч Дугин подчерта, че "цената, която трябва да платим, може да бъде оправдана само с нашата победа".

На поклонението не присъстваха представители на политическия елит, освен лидера на ЛДПР Леонид Слуцки, който поиска виновните за смъртта на Дугина да бъдат наказани, а с името на загиналата да бъде кръстена улица в освободения Киев, както и шефът на фракцията "Справедлива Русия - за правда", Сергей Миронов, който пък заяви, че убийството на Дария е по лична поръчка на украинския президент Володимир Зеленски и за това ще има международен трибунал, а пълната денацификация на Украйна е невъзможна без ликвидиране на фашисткия режим на Зеленски.

Писателят Захар Прилепин, който също присъстваше на церемонията, написа в "Телеграм": Чудех се дали да го напиша или не. Ще го напиша, защо да мълча. От ковчега на Даша излиза сияние. Случвало ми се е да присъствам на погребения. Но това е за първи път. Тя цялата свети. Цялата чиста. Цялата небесна. За ден тя стана дъщеря на цялата страна. Дъщеря, сестра, близка.

Съболезнователно послание бе прочетено от името на министъра на външните работи Сергей Лавров, както и от руския патриарх Кирил: "Живеем ли - за Господ живеем, умираме ли - за Господ умираме. И затова дали живеем или умираме, винаги е Господне". Държавната награда е връчена, но ние в църквата се надяваме на награда от Бог, а тук на земята това се вмества в две думи - "вечна памет", тук на земята имената се помнят и се възнасят в молитви и какво е по-високо от тази наград, каза представителят на руската православна църква.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
18 коментара
Коментар

Коментар

24.08.2022 | 02:18

2 часа прощална церемония само за врагове и победа говорят. То бива пропаганда ама чак пък толкова….

Отговори
4 0
Западняк

Западняк

23.08.2022 | 17:07

Следващият, моля!

Отговори
4 3
Матрьошка

Матрьошка

23.08.2022 | 16:47

Побъркаха ни с тази . Даже не разбрах с какво е важна и известна. Не чета статията а само заглавието ако става въпрос за политика , която мразя .

Отговори
6 5
До скапаното руSSко тролче

До скапаното руSSко тролче

23.08.2022 | 15:30

Да те ваксинират отзад с кожена инжекция против малоумие.

Отговори
5 6
Руснак  до скапаното руско тролпе.

Руснак до скапаното руско тролпе.

23.08.2022 | 16:49

Да ти се връща от Украйнец.

Отговори
2 8
пияния медведев

пияния медведев

23.08.2022 | 15:29

И според мен излизаха сияния във формата на пречупени кръстове , сърпове и чукчета.

Отговори
8 3
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

23.08.2022 | 14:35

БОГ да я прости госпожица ДУГИНА

Отговори
5 5
психодЕсното, 'айде у лево!

психодЕсното, 'айде у лево!

23.08.2022 | 14:12

тия седесаро-соросояди се ваксинираха пет пъти за Ковид и се мислят, че ще са вечни!

Отговори
5 8
До Нетърпеливите

До Нетърпеливите

23.08.2022 | 13:49

Психодесните са активирани! Пишат ли, пишат гнусни коментарчета. Чували ли сте за енергията на думите? Ако не сте - ще я разберете без теоретична подготовка! Скоро ще ви дойде в домовете…

Отговори
6 10
Иванов

Иванов

23.08.2022 | 14:05

С новичок ли ще ни тровиш бе, бооклук?

Отговори
8 5
Прав си

Прав си

23.08.2022 | 14:30

Има енергия на думите! "Живият" пример е самата Дугина, получи това за което зовеше ..... вселената не прави разлика, когато дава. Това което желаеш за другите всъщност го получаваш ти. Сега си преведи сам на себе си това което си казал "Скоро ще ви дойде в домовете..."

Отговори
6 6
Да помним!

Да помним!

23.08.2022 | 13:23

Преди 75 години на 23 август Германия и СССР сключват договор за ненападение, известен като “Пакта Молотов-Рибентроп”. Към договора е приет и секретен протокол, в който са определени „сфери на влияние” и окупационни зони. На практика пактът между Хитлер и Сталин подготвя Втората световна война.

Отговори
13 3
какво да помниш, балуш!

какво да помниш, балуш!

23.08.2022 | 14:10

А преди това Хитлер анексира Судетите - територия на Чехия, Австрия с мълчеливото съгласие на твоите "демократични" по-големи братя, дето сега ти снасят трохи в грантове!

Отговори
3 10
...

...

23.08.2022 | 13:20

СЛАВА НА УКРАЙНА

Отговори
9 13

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?