Горят жертвите на коронавируса в Ухан ВИДЕО

По неофициална информация камерите за изгаряне на тленни останки в града работят денонощно

Страховити кадри на китайския град Ухан, обхванат в гъст смог, дадоха нов тласък на притесненията, че броят на смъртните случаи от коронавируса в Китай са много повече, отколкото официално се съобщава. 

Видео показва как Ухан е обвит в мистериозна мъгла, която, по думите на местните жители, "се е появила изведнъж от някъде си". 

Странните видеа допринесоха за страховете, че мъглата всъщност е пушек от крематориумите, в които се изгарят "денонощно" телата на починалите от коронавируса. 

Няколко китайски граждани споделиха притесненията си в социалните мрежи, навеждайки на мисълта, че броят на смъртните случаи "е невъобразимо висок" спрямо съобщаваното от властите всеки ден, след като крематориумите работят в този режим.   

 

В Ухан пациентите се прехвърлят в нова болница с 1000 легла, за която всички се надяват, че ще помогне за изолиране на разпространението на коронавируса. Но медик коментира, че са претоварени и не могат да се справят с всички случаи, съобщава "Дойче Веле".

"Мисля, че има много повече инфекции и смъртни случаи от коронавирус, отколкото бяха съобщени официално. Когато предварителните тестове установят, че пациентът има белодробна болест, тестът с нуклеинова киселина (NAT), който открива вируси, не винаги може да се извърши, тъй като списъкът на чакащите е твърде дълъг. Следователно пациентът не се диагностицира", обяснява Жиес Луо.


"Освен това, ако някой умре от белодробната болест и не е взел NAT теста, смъртността не е статистически регистрирана като причинена от коронавируса."  

Пациентите, проявяващи симптоми, често трябва да чакат с часове, преди да получат лечение. Предписват им се лекарства и се изпращат у дома, за да се самоизолират.

 

Чакалните са пълни с кашлящи хора, а здравите, които трябва да изчакат в тези условия, рискуват заразяване.

Отнема много време, за да стигнете до друга болница. Ако някой не притежава автомобил, той зависи от такситата, но само два таксита са официално определени за всеки жилищен блок.

Само няколко доброволци отвеждат хората в болницата. Аварийният номер 120 е напълно затрупан и вече не работи.

Хората са принудени да ходят пеша до болницата.

Защитните маски и дезинфектанти са разпродадени. Болниците имат много ограничени доставки.

Междувременно в Ухан пристигнаха много дарения. Въпреки това не могат да се спазват разпоредбите за лекарите да сменят маски и предпазно облекло на всеки четири до шест часа.

2000-те допълнителни легла в новопостроените болници не са достатъчни, защото няма достатъчно медицински персонал.

Лекарите и медицинските сестри са напълно затрупани и системата, организираща смените, се руши. Необходимо е дългосрочно лечение, за възстановяване от белодробна болест.

Властите в момента мобилизират капацитета в по-малки клиники.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?