Горещи новини за богаташите, собственици на камиона с 39-те трупа

Полицията конфискува луксозни коли, собственост на ирландския транспортен бос Томас Махер и съпругата му Джоана Махер, на чието име е регистрирана фирмата, собственик на камиона-убиец, намерен в британския град Грейс.
 
Семейство Махер са задържани в полицията и разпитвани във връзка с трагедията с 39-те трупа, намерени в ремаркето на камиона, дошъл от България. Фирмата-собственик се оказа регистрирана във Варна.
 


Семейство е арестувано по подозрение за убийство и организиране на трафик на хора. Къщата им за 400 000 паунда в Уорингтън беше претърсена.
 
Конфискувани са три коли и мотор на семейството. Превозните средства ще бъдат подробно обследвани, но не се знае къде ще бъдат откарани.
 
Томас Махер – бивш шофьор на камион, е собственик на две фирми. Едната се занимава с транспорт, а другата е фризьорски салон. Двете заедно имат активи на стойност 17 000 паунда.
 


По документи Джоана Махер е собственик на злополучната „Скания”, управлявана от шофьора Мо Робинсън, който пръв намерил 39-те трупа и беше арестуван.
 
Преди ареста двойката заяви, че миналата година е продала регистрираната във Варна компания “Today’s Movements Tomorrow” на друга фирма, намираща се в окръг Монахан, Ирландия. Томас Махер сам се обадил в полицията, когато разбрал за инцидента.
 
По думите на съседи, двойката се преместила в голямата къща с четири спални преди две години. Имат деца на 18, 12 и 10 години. Често ходели на почивки в Мексико и Ямайка.
 

По думите на техни близки, семейство Махер постоянно се оплаквали от Брекзит и се притеснявали от ефекта, който той бил имал върху бизнеса им. Източник: Блиц

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?