Следвайте ни

Гора в небето събра 125 социални жилища

Trudo ще бъде първата вертикална гора, проектирана от Stefano Boeri Architetti за социални жилища. Тя е предназначена за използване от социални групи с ниски доходи, особено млади хора с градски начин на живот. В 19-те етажа на кулата ще се помещават апартаменти, давани под наем на достъпни цени, с балкони със стотици дървета и растения, с голямо разнообразие от видове.

"Високата сграда на Айндховен потвърждава, че е възможно да се съчетаят големите предизвикателства на изменението на климата с тези на недостига на жилища. Градското горско стопанство е необходимо не само за подобряване на околната среда на градовете в света, но и за подобряване на условията на живот на по-малко щастливите жители на града", заявява арх.Stefano Boeri. 

Горската кула Trudo ще бъде 75-метров небостъргач, чиято фасада ще осигури дом на 125 дървета, 5200 храсталака и други растения. Тя ще създаде зелено местообитаване, за да се улесни развитието на биологичното разнообразие - една автентична екосистема с над 70 различни растителни вида, способни да противодействат на атмосферното замърсяване, благодарение на капацитета на дърветата да абсорбират над 50 тона въглероден диоксид всяка година.

Клиентът, Sint-Trudo (Синт-Трудо), е изключително заинтересован от изграждането на тази сграда, която ще разполага със 125 социални жилища. Всеки апартамент е с площ по-малко от 50 кв. м и има по 1 дърво, 20 храста и повече от 4 кв. метра тераса, казва Франческа Цеза Бианчи, директор на проекта на Stefano Boeri Architetti.

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?