Следвайте ни

Гора в небето събра 125 социални жилища

viber icon

Trudo ще бъде първата вертикална гора, проектирана от Stefano Boeri Architetti за социални жилища. Тя е предназначена за използване от социални групи с ниски доходи, особено млади хора с градски начин на живот. В 19-те етажа на кулата ще се помещават апартаменти, давани под наем на достъпни цени, с балкони със стотици дървета и растения, с голямо разнообразие от видове.

"Високата сграда на Айндховен потвърждава, че е възможно да се съчетаят големите предизвикателства на изменението на климата с тези на недостига на жилища. Градското горско стопанство е необходимо не само за подобряване на околната среда на градовете в света, но и за подобряване на условията на живот на по-малко щастливите жители на града", заявява арх.Stefano Boeri. 

Горската кула Trudo ще бъде 75-метров небостъргач, чиято фасада ще осигури дом на 125 дървета, 5200 храсталака и други растения. Тя ще създаде зелено местообитаване, за да се улесни развитието на биологичното разнообразие - една автентична екосистема с над 70 различни растителни вида, способни да противодействат на атмосферното замърсяване, благодарение на капацитета на дърветата да абсорбират над 50 тона въглероден диоксид всяка година.

Клиентът, Sint-Trudo (Синт-Трудо), е изключително заинтересован от изграждането на тази сграда, която ще разполага със 125 социални жилища. Всеки апартамент е с площ по-малко от 50 кв. м и има по 1 дърво, 20 храста и повече от 4 кв. метра тераса, казва Франческа Цеза Бианчи, директор на проекта на Stefano Boeri Architetti.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?