2374
Следвайте ни

Google пусна важен ъпдейт на Chrome

viber icon

Google пусна важен ъпдейт за браузъра Chrome. Той вече се разпространява към потребителите, като отстранява пет уязвимости в сигурността му, съобщава MakeUseOf.

Актуализацията е налична за Windows, Mac и Linux. Една от тях е означена като "критична". Други четири засягат по-нишови, технически проблеми.

Те могат да се използват от хакери и също са с висок риск. Затова Google не споделя подробности за естеството на проблемите, за да могат максимално много потребители да инсталират обновената версия и да са защитени.

Ъпдейтът ще достигне до потребителите автоматично, но всеки може да го инсталира по-бързо ръчно. За целта трябва да отвори Chrome да избере трите вертикални точки в горния десен ъгъл на проореца и да отвори Help > About Chrome.

Ще се появи съобщение, което показва версията на браузъра и дали той е актуален или има наличен ъпдейт. Ако версията е 96.0.4664.110 или по-нова, Chrome е обновен с важните кръпки.

Ъпдейтите постепенно ще бъдат изпратени и до други Chromium браузъри като Edge и Vivaldi. Това обаче ще стане малко по-бавно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?