1553
Следвайте ни

Голяма трагедия - ковид отнесе най-известните френски близнаци

viber icon

Най-прочутата френска двойка близнаци почина от коронавирус за дни във френска болница, съобщи ВВС. Гришка и Игор Богданоф водиха близо 10 години тв-шоу посветено на научната фантастика от студио преобразено като космически кораб. През 70-е и 80-е години ги гледа цяла Франция. 

Двамата братя не били ваксинирани и били убедени, че здравословният начин на живот който са водили ще ги опази от ковид-19. 72-годишните френски звезди са починали един след друг във френска болница. 

Техни приятели разказват, че макар да се заразили с ковид, близнаците не искали да влизат в болница, защото били убедени, че здравословният им живот ще си каже думата. Били приети за лечение чак в средата на миналия месец. 

Графиня Краковска

Близнаците Богданоф произхождат от прочута фамилия австрийски дворяни. След смъртта на майка им са отгледани от баба си – графиня Берта Коловрат Краковска.

Френската телевизия ги открива през 1979 и оттогава те са медийни знаменитости и известни обществени фигури. Те са първите, които канят в телевизионно шоу Жан Мишел Жар. Шоута на Гришка /Грегоар/ и Игор Богданов е спряно през 1987 година, когато тв каналът Tempt X е приватизиран. 

През 90те години близнаците си променят драстично лицата с обяснението, че искат да изглеждат като извънземни. И докарват намерението си до успешен финал.

Гришка винаги отрича да са си правили пластични операции. Техният приятел от детинство – бившият министър на образованието Люк Фери, каза веднъж, че те използват само ботокс. 

Двамата пишат докторат по математика и теоретична физика. С това си докараха куп подигравки от много медии. През 2014 те спечелиха дело за обида срещу Френският национален център за научни изследвания. 

Ексминистър Люк Фери опита да обясни, че Гришка и Игор не са били антиваксъри. „И двамата бяха атлетични – без грам тлъстини. Бяха убедени, че ваксината ще им донесе повече вреда, отколкото полза“, каза Фери. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?