46
Следвайте ни

Голяма беля дойде до главата на Джоан Роулинг

viber icon

Британската писателка Джоан Роулинг публикува дълъг пост на страницата си в Twitter, в който критикува транссексуалните активисти за публикуването на домашния ѝ адрес в социалните мрежи.

Авторката на поредицата книги за Хари Потър заяви, че миналия петък, в навечерието на Деня на транссексуалните (отбелязван ежегодно на 20 ноември), комикът Холи Старс, актрисата Джорджия Фрост и травеститът Ричард Енерджи са организирали протест пред дома й близо до Единбург, Шотландия заради противоречивите възгледи на Роулинг за транссексуалната общност.

В Twitter писателката обвини триото в "доксинг" (публикуване на нечия лична информация без съгласието на някого - бел. ред.), когато активистите публикуват онлайн снимка с домашния ѝ адрес, който ясно се вижда на заден план (по-късно снимката е изтрита).

"Предполагам, че Холи Старс, Джорджия Фрост и Ричард Енерджи са си мислели, че действието им ще ме уплаши и няма да се застъпвам за правата на жените и половата идентичност", пише Джоан Роулинг. - "Трябваше да се замислят за факта, че получих толкова много смъртни заплахи, че можех да

Този онлайн спор е най-новата "битка" между Джоан Роулинг и транссексуалните активисти. Вече повече от година писателката е преследвана заради туит в 2020 г., озаглавен: "Създаване на по-равноправен свят след COVID-19 за хората с менструация".

Тогава създателката на „Хари Потър" шеговито разсъждаваше как да наричаме "такива хора" и предложи няколко изопачени варианта на думата "жена". След това потребителите я обвиниха, че не уважава транссексуалните и представителите на други сексуални малцинства.

И колкото и да се опитваше да обясни, че винаги е зачитала "правото на всеки транссексуален да живее, както намери за добре", писателката продължаваше да бъде преследвана и обвинявана в трансфобия.

Неотдавна стана ясно, че тя не е участвала в специалния филм за 20-годишният юбилей на "Хари Потър": "Завръщане в Хогуортс". Премиерата на филма ще бъде на 1 януари 2022 г. по HBO Max. Очаква се в него да участват всички ключови актьори и членове на филмовия екип.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?