71

Голям удар за Путин! И Япония не го иска

Япония няма да покани руския президент Владимир Путин на държавното погребение на бившия премиер Шиндзо Абе, което ще се проведе в края на септември 2022 г., съобщи вестник The Mainichi, позовавайки се на правителствени източници.

Това се дължи главно на факта, че като част от санкциите, наложени заради ситуацията около Украйна, Япония забрани влизането на представители на руското ръководство. По време на премиерството си Абе разви топли приятелски отношения с Путин. Общо двамата са се срещали 27 пъти, обръщали са се на "ти".

Руският външен министър Сергей Лавров през 2020 г. - вече след като Абе напусна поста министър-председател - каза, че отношенията между двамата лидери "са били наистина приятелски, взаимно уважителни и базирани на лична симпатия".

Японското правителство преди това одобри решение за организиране на държавно погребение на 27 септември на Абе, който загина при атаката на 8 юли. Церемонията, на която се очаква да присъстват голям брой чуждестранни делегации, включително на ниво държавни глави, ще се проведе в Будокан (Залата за бойни изкуства) в Токио, близо до Императорския дворец.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
нормално е да не го искат

нормално е да не го искат

23.07.2022 | 19:36

Руската империя победи Японската, взе им Корилските острови!

Отговори
4 1
Mимето

Mимето

23.07.2022 | 17:32

Лошото ще настъпи когато Путин поиска нещо от Япония

Отговори
4 6
Деййййййбъ чифутските измекяри

Деййййййбъ чифутските измекяри

23.07.2022 | 17:28

А ние чакаме пред портите на Еврогейския чифутски Шенген ИЗВОД Стани палестинец Бий чифутската пасмина до откат за да те уважават и да получиш право за да полетиш

Отговори
2 6
Деййййййбъ чифутските измекяри

Деййййййбъ чифутските измекяри

23.07.2022 | 17:23

Аааауууууу Голяма трагедия Нали Пък Ердоган не поднесе столче Урсулата да седне и даже му седя Диван чепраз И кой сега е по унижения Помним Бя чифутска пасмино Помним като куркудил и апем лошо

Отговори
4 4

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?