2374

Голям пожар в курорта Мармарис! Пламъците изгориха хотел и вила СНИМКИ/ВИДЕО

Голям пожар избухна днес следобед в горски район в курорта Мармарис, окръг Мугла. Огнеборци се намесиха по въздух и земя, в опит да овладеят огнената стихия. Пред новинарския канал CNN Тюрк, кметът на Мармарис Мехмет Октай заяви: „Екипи се намесват в региона. Евакуациите на сгради в района продължават."

Демирорен

Горският пожар, който започна на пътя Ичмелер-Турунч, до Мармарис, се намира много близо до населени места и хотели. Веднага след избухването на пожара към района са изпратени въздушни и сухопътни превозни средства. Първоначално срещу огъня от въздуха реагираха 8 хеликоптера и 5 самолета.

Демирорен

Горският пожар се разрасна бързо поради силния вятър и необичайната жега.

Демирорен

Днешните пожари съвпаднаха с годишнината от миналогодишните мащабни горски пожари. Този факт  повдигна въпроса дали днешните пожари не са саботаж.

Демирорен

Кметът на Мармарис Мехмет Октай сподели: „Няколко хектара площ изгоряха вчера. Ние го потушихме за много кратко време. Първото ни впечатление тук е, че може да е трансформатор, а не саботаж. Всички екипи от земя и въздух извършват интервенции. Съвсем наскоро огънят се разпространи и в Професионалната гимназия по Туризъм и в учебния хотел „Практика“. В района е пострадала и частна вила. Но екипите осъществяват своята намеса. Освен това е извършена евакуация на още 7 вили.", допълни кмета.

Демирорен

"Хеликоптерите и пожарните автомобили продължават работата си. Предполагам, че скоро ще бъде овладян. Миналата година спасихме една зона в района, която изгоря. Надяваме се, че ще приключим възможно най-скоро и днес." добави той.

Демирорен

В изявление, направено от Главна дирекция по горите, беше съобщено, че първата реакция на пожара е направена с 5 самолета, 8 хеликоптера и 40 пръскачки.

Демирорен

В изявлението се казва: „Направихме първата намеса срещу горския пожар в рамките на 10 минути. Героите на гората се борят с пламъците, за да защитят нашата зелена родина.“

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?