Следвайте ни

Глобална катастрофа очаква Земята през 2025 г

viber icon

През следващите години Земята ще пострада катастрофално поради повишената слънчева активност. Слънчевите изригвания могат да струват само на американската икономика 40 милиарда долара.

През 2020 г. Слънцето навлезе в 11-годишен цикъл на активност, като ще достигне своя пик през 2025 г. Магнитните бури могат да причинят масивни прекъсвания на електрозахранването и неизправности в работата на спътниците, от които зависи авиацията на цялата планета, съобщава Bloomberg.

През 2015-2017 г. смущенията в Слънцето предизвикаха няколко случая на спонтанни аборти сред жени-пилоти, а мъже-пилоти развиха катаракта, посочва Блиц.

Изследователите считат, че вредите от слънчевите бури ще се увеличават в близко бъдеще. По-специално, специалният помощник на американския президент Джо Байдън, Кейтлин Дуркович, е заявила, че случващото се не е „холивудска фантастика“, а реална заплаха. 66% от американците са практически беззащитни пред нея.

По-рано американски астрономи откриха на Слънцето източник на потенциално опасни частици, които се изхвърлят от звездата с висока скорост по време на слънчевата активност. Частиците достигат до Земята и са потенциално опасни за спътниците и могат да нарушат работата им.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?