3906

Гинес: Най-високият мъж и най-ниската жена в света се срещнаха в Лос Анджелис

Турчинът Султан Кьосен, който притежана титлата „най-високият мъж в света“, с височината си от 2,51 метра, се срещна с „най-ниската жена в света“, Джиоти Амге от Индия, с нейния ръст от 62,8 сантиметра, в Лос Анджелис, САЩ.

Султан Кьосен, който живее в село Деде, в окръг Мардин, Югоизточна Турция и влезе в Книгата на рекордите на Гинес през 2009 г. с височината си от 2,51 метра, както и с ръцете си от 27,5 сантиметра и краката от 36,5 сантиметра

АА

Благодарение на тези титли Кьосен е направил повече от 500 пътувания до 128 страни и е представил Мардин и Турция в различни програми. 

Кьосен присъства на представянето на Книгата на рекордите на Гинес, проведено в Италия на 25 януари. Кьосен зае своето място за 15-ти пореден път в Книгата на рекордите на Гинес и за 2024 г.

След програмата си в Италия Кьосен замина за САЩ със своя мениджър Мехмет Вейси Бора по покана и се срещна с индийката Джоти Амге, „най-ниската жена в света“ която е едва 62,8 сантиметра.

Султан и Джиоти се срещнаха в Кайро през 2018 г. по покана на египетското министерство на културата и туризма и посетиха пирамидите в Гиза.

АА

Кьосен сподели: „Регистрирахме 15-ата годишнина от моя рекорд, като бях включен в Книгата на рекордите на Гинес през 2024 г. Аз представям Мардин и нашата страна, нашата култура и красоти на света. Аз съм сигурен, че цяла Турция също се гордее с мен."

Мениджърът на Кьосен, Мехмет Вейси Бора също сподели: „Ние сме в Лос Анджелис. Султан, който поддържа титлата най-висок жив човек в света от 15 години, се срещна с най-ниската жена в света, Джиоти. Нашата програма в САЩ продължават. Султан и Джиоти "Снимките за Гинес ще започнат днес. Вървят много добре, привличат голям интерес."

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
werwr

werwr

20.02.2024 | 23:12

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си.------ https://shout.to/testa

Отговори
0 1

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?