Следвайте ни

Герой на деня: Куче намери диамант от космоса

Роузи осигури круиз по случай сребърната сватба на стопаните си

viber icon

Диамант за 12 000 британски лири, изстрелян в космоса преди четири месеца, беше намерен под храст от 75-годишен пенсионер, излязъл на разходка с кучетата си, съобщи в. Мирър. Четвъртитият диамант е избран от компанията "77 Diamonds" за блясъка му. Той прилича на камъните, красящи годежните пръстени на Ким Кардашиян и Джесика Бийл.

Алън Бел от селото Братълби в графство Линшълншир разхождал кучетата си Роузи и Дилън, когато Роузи уловила следа и се втурнала към един храст. Тя рила пръста около 10 минути и извадила пакет, прикрепен към оранжев парашут. Когато го занесъл у дома, Алън и съпругата му Пат го отворили и видели камъка и телефонен номер, на който да се обадят. Диамантът беше изстрелян на височина 30 000 м с хелиев балон в рамките на рекламна кампания на компанията за търговия със скъпоценни камъни в интернет "77 Diamonds" на 7 август. Планът им беше, след като достигне до ръба на космоса, където е тъмно, диамантът да се върне на Земята, а който го намери, да го задържи. GPS сигналът му обаче се изгуби и диамантът изчезна, след като никой не видя къде се приземи.

Алън Бел, който е на 75 години и тази година е отпразнувал сребърната си сватба, каза, че е чул по телевизията за изчезналия в района диамант и е "държал очите си отворени" винаги, когато разхождал кучетата си. Той и съпругата му Пат още не са решили дали да задържат камъка и да направят с него пръстен, или да го продадат. Вероятно ще предпочетат парите и ще отидат с тях на круиз в Средиземно море за годишнината от сватбата. Алън Бел е бил 44 години шофьор на камион, а съпругата му Пат, която е на 59 години, е работила в отдел за обслужване на клиенти.

Двете кучета без съмнение ще получат за награда пържоли.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?