46

Герои! С риск за живота си спасиха куче в беда в Истанбул ВИДЕО

Граждани спасиха куче, заседнало в блато, образувано от оттеглящите се води на язовир Сазлъдере, в истанбулския район Арнавуткьой. 

 

Връщайки се от риболов, Айхан Шенсес и неговите 3 приятели видяли, че куче е заседнало в блатото.

 

Двама души от групата, влезли в опасния пресъхнал терен и след едночасови усилия, единия от тях успя да извади кучето от мястото, където беше заклещено.

 

Айхан Шенсес призна, че всъщност се страхува от кучета заради инцидент с ухапване, който е преживял преди.

Не можехме да го оставим там, като го видяхме така. Съблякохме се и влязохме в блатото. При първия опит не успях да го спася, после отидох и намерих голям клон от дърво, опитах се да извадя изплашеното куче с него. 

 

Беше кал до кръста. Добре е че и ние останахме живи. При всяка крачка и аз затъвах. Каквито и да са обстоятелствата, това е живот и трябваше да бъде спасен“, заключи той.

 

 

Приятелят му Лютфи Ялчън сподели: „Ходим на риболов заедно от време на време, в този язовир. Това лято и по специално тези седмици водата се изтеги много и се откриха огромни блатисти райони. 

Чух, че нивото на водата в този бараж е паднало до 13 на сто сега. Радвам се, че Айхан не само спаси живот, но и преодоля страха си от кучета“. 

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Аlex

Аlex

04.09.2023 | 20:02

Веднага ордени на комшийте и почетни граждани на язовира!

Отговори
0 0

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?