2374
Следвайте ни

Германски министър: Твърде сте дебели! Вдигаме цените на храната

viber icon

В Германия има твърде много хора с наднормено тегло и е необходимо да се вземат мерки, като една от тях е да се вдигне цената на вредните храни. Това заяви в интервю за „Билд ам зонтаг“ министърът на земеделието от Зелената партия Джем Йоздемир, цитирано от ClibZ.

Става дума за готовите продукти, които съдържат тъврде много вредни мазнини, сол, захар и подобрители.

„Те са причина за наднорменото тегло, от което страдат над 50% от германците“, казва Йоздемир.

„Политиката твърде дълго се опитваше да склони индустрията доброволно да намали вредните вещества в храните. На това слагам край. Ангажиментът за намаляване на вредните съставки става задължителен“, обяви още министърът. „За колата ни е важно да сложим качествено масло, би трябвало тогава и за тялото ни да е важно и да го храним с качествени продукти“, заявява още той.
Според Йоздемир трябва да се сложи край и на твърде ниските цени на хранителн ипродукти, с които може да се продаде само изключително некачествена храна.

„Тези цени фалират животновъдите, обричат животните на гледане при ужасяващо мизерни условия, ускоряват изчезването на различни видове животни и растения и натоварват климата. Това трябва да се промени“, посочва още Йоздемир.
В програмата си новият министър е поставил за цел и разширяването на екологичните земеделски насаждения от 10 на 30%. 

Коментари (4)

Тези

Тези

27.12.2021 | 19:59

Съвсем са превъртели, лошото е че и ние им вървим по свирката. Като чета името му, този германец е с турско потекло, няма лошо, лошото е че все повече психари управляват Европа. А новият им канцлер се изказал как щял да даде гражданство на всички емигранти и за запазени квоти във властта и управлението за новите германци. Значи не е важно имаш ли качества, важно е да си пришалец от някъде си, още по добре черен и вратите ти са отворени. Аман от тези неолиберасти простотии.

Отговори
14 1
Къв хубав другар

Къв хубав другар

27.12.2021 | 19:18

Мъ другаря Джем си е направо истински ариец и комсомолец

Отговори
11 0
Д-р Менгеле

Д-р Менгеле

27.12.2021 | 19:05

Правилно, да върнат концентрационните лагери и газовите камери! Така ще спестят от пенсии и от храна за социолно слабите и инвалидите! В Германия ще останат само арийците и м@нг@лите, да им бършат задниците!

Отговори
9 4
Мимето

Мимето

27.12.2021 | 18:52

Това е решение на проблемите с дебелите по фашистки.

Отговори
8 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?