44

Германски депутати бяха ранени при нападение в Щутгарт

Двама депутати от крайнодясната партия „Алтернатива за Германия" (АзГ) са били нападнати и ранени пред сградата на Ландтага (местния парламент) на германската федерална провинция Баден-Вюртемберг в Щутгарт преди празнично събитие по случай 75-годишнината от приемането на конституцията на Германия, предаде ДПА, цитирайки полицията.

Вчера следобед предполагаеми противници на партията блокирали информационната витрина на парламентарната фракция на АзГ на площада пред операта в града и издигнали плакати с лозунги, съобщи БТА.

Според полицията членовете на местната парламентарна група са били вербално и физически "нападнати". Двама депутати от АзГ са получили леки наранявания.

Извършителите на нападението са избягали. Две жени, замесени в атаката, съответно на 19 и 23 години, са били задържани от властите. Срещу тях се води разследване. Полицията все още издирва останалите участници.

Поредица от нападения срещу политици в цялата страна през последните дни предизвика вълна от възмущение и опасения за нарушаване на демократичните норми на страната, отбелязва ДПА.

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?