49
Следвайте ни

Германия сложи спирачка на "Северен поток 2"

viber icon

Германският регулаторен орган спря сертифицирането на газопровода "Северен поток-2".

Федералната мрежова агенция е преустановила сертифицирането поради правни и организационни проблеми. Това се казва в изявление, публикувано от регулатора днес.

"След преглед на документите агенцията стигна до заключението, че сертифицирането на оператора на газопровода "Северен поток-2" може да бъде разгледано само ако операторът има правна форма съгласно германското законодателство", се казва в изявлението.

"Процесът на сертифициране ще бъде възобновен, когато операторът със седалище в Цуг, Швейцария, прехвърли основния капитал, свързан с тръбопровода, на германско дъщерно дружество", заяви регулаторът.

"Северен поток-2" минава от руския бряг през Балтийско море до Германия и се състои от две тръби с общ капацитет 55 милиарда кубически метра газ годишно. Изграждането му е завършено в началото на септември.

По-рано германското министерство на икономиката съобщи на РИА Новости, че е завършило анализа на сигурността на доставките в рамките на процедурата за сертифициране на "Северен поток-2" и го е представило на Федералната мрежова агенция. В анализа се казва, че издаването на сертификата не застрашава сигурността на доставките на газ за Германия и Европейския съюз.

Цените на газа в Европа се повишиха с 11%, след като германският регулатор спря сертификацията.

Търговията с декемврийски фючърси на газ на холандския индекс TTF, ключов европейски енергиен търговски хъб, достигна 1 042,6 долара за 1 000 куб. м газ в 09:45 ч. по Гринуич.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

16.11.2021 | 18:19

РУСИЯ СПРЯ ПРОЕКТА НА АМЕРИКА-ЗА ГАЗ ОТ СИРИЯ ПРЕЗ ТУРЦИЯ ЗА ЕВРОПА--СЕГА Е РЕД АМЕРИКА ДА СПРЕ РУСКИЯТ ПРОЕКТ СЕВЕРЕН ПОТОК И ЮЖЕН ПОТОК--ЗАТОВА В БГ СЕ МОТАТ С ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАЩОТО ЩЕ БЪДЕ ВЪВЛРЧЕНА БГ КАТО ЧЛЕН НА НАТО-ВЪВ ВОЙНА С РУСИЯ НАЙ-ВЕРИЯТНО НА УКРАИНСКА ТЕРИТОРИЯ

Отговори
0 5
!!!

!!!

17.11.2021 | 08:05

Май пак ще има скочили от високи етажи...

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?