Следвайте ни

Германия ще спасява болните от COVID-19 с "летяща болница"

viber icon

В самолета има 44 легла и реанимационно отделение за 16 души, снабдено с най-новите медицински технологии

 

В мрежата се появиха снимки на самолета, изпратен от Германия до Италия за евакуация на заразените с коронавирус. Снимки от салона на лайнера бяха публикувани от The Sun, пише Блиц.

По данни на изданието Airbus A310 MRT MedEvac разполага с всичко необходимо за оказване на помощ на пациентите, затова и напълно правилно може да се нарече най-съвременната „летяща болница” в света. Той ще бъде използван за превоза на тежко болни хора от Бергамо, който си остава епицентър на епидемията в Италия, за лечение в Германия.

В самолета има 44 легла и реанимационно отделение за 16 души, снабдено с най-новите медицински технологии - от компютри и диагностични системи до системи за подаване на кислород и автоматични спринцовки.

В екипажа ще влизат 25 души, включително медицински персонал, който може да изпълнява всички стандартни болнични операции, без хирургични интервенции. По думите на командващия немския медицински флот, самолетът може да бъде мобилизиран за 3 часа. Лекарите са в състояние на постоянна работна готовност.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?