Следвайте ни

Германия няма милост: PCR тест и при транзит

viber icon

Лошо, но реалност! Германия ни уведоми, че въведеното от 30 март 2021 г. изискване за представяне на отрицателен PCR тест при пристигане в Германия важи и за пътниците, осъществяващи транзитни полети през летища на територията на страната.

Всички пътници, пристигащи със самолетен транспорт в Германия следва да представят негативен PCR тест, не по-стар от 48 часа.

В същото време, считано от днес, 2 април 2021 г., федералната провинция Берлин въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на COVID-19. Ограничава се напускането на домовете между 21.00 и 05.00 ч. В този времеви интервал гражданите могат да бъдат навън сами или с не повече от един друг човек. За останалата част на денонощието остава в сила въведеното по-рано тази седмица ограничение за събиране на не-повече от 5 души на едно място.

От 6 април 2021 г. (вторник) влиза в сила ограничение на събиранията, според което всеки гражданин може да се среща с не повече от един представител на различно домакинство. От същата дата не се разрешават срещите на представители на различни домакинства за времето между 21.00 и 05.00 ч. Изключение се предвижда само за хората с фактическо съжителство и за болногледачи и социални работници.

Остава в сила изискването за носене на маска на открито в случаите, когато не може да се гарантира дистанция от 1,5 метра. В столицата на Германия има 15 улици и 16 площада, на които носенето на предпазни маски е задължително.

В затворени пространства е задължително носенето на медицински маски тип FFP2, OP или KN95. В градския транспорт и в магазините е задължително носенето на маски тип FFP2.

Берлин е третата федерална провинция, която въвежда вечерен час. Припомняме, че ограничения за напускане на домовете вече бяха въведени и в Бранденбург и в Хамбург

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Много умни ве Много информирани ве чуфути ВЕ

Много умни ве Много информирани ве чуфути ВЕ

03.04.2021 | 10:22

Ами Чуфути от Мекица ония патати де ги лапате от Борсата в Слатина и Първенец сигур са фърчали със самальот или са ги търкаляли малки чуфутчета от Германия до България със стикове за голф Нали тъй НАЛИ А и продукцията Българска гълъбчета на крилцата си я изнасят в Германия Даже част от нея фърчи като съобщение по вайбъра Нали така Нали чифутски изпражнения от Мекица

Отговори
0 1
Да знаем

Да знаем

03.04.2021 | 09:33

Марица,вие да не държите и п.роститутки нещо? Реклама ли им правите? Ако сте публичен дом го пишете официално! Не че ставате за вестник,но все пак има разлика.

Отговори
1 2
Марица

Марица

03.04.2021 | 09:30

Къде си бил в Германия бе н.енормалнико? Няма отворени ресторанти,барове.... Студентите учат от началото на учебната година онлайн. Не се мрънка колко е тежко. Страна с желязна дисциплина. Носят се само висок клас маски. И има вечерен час в Берлин. Нека искат тестове! За разлика от българските политици, онези мислят за населението си. Разбра ли бе,т.ъпунгер такъв? Бил си в Германия само в сънищата си! Неграмотните и умствено болните не ги пускат в самолета! О.лигофрен с.капан!

Отговори
2 1
jon bon

jon bon

03.04.2021 | 08:46

Марица, толкова ли сте безсилни да блокирате IP адреса на малоумното същество, с две думи в речника си, които пише под всеки форум?

Отговори
2 1
Поредна чифутска лъжа

Поредна чифутска лъжа

02.04.2021 | 21:18

Поредната простотия съченена от чифутската медия Мекица Абе няма нищо верно от това изпражнение Преди два дни бях в Германия Не работят мотели и хостали Хотелите си работят и заведения с маси на открито Бистра Бирарий Кого лъжете ве говеда чифутски от Мекица

Отговори
2 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?