71
Следвайте ни

Германия благослови пускането на „Северен поток-2”

viber icon

Издаване на разрешение на спорния газопровод "Северен поток-2" да подава руски газ за Германия няма да застраши доставките за най-голямата европейска икономика и за Европейския съюз. Това заяви днес германското министерство на икономиката, съобщи Ройтерс, цитиран от business.dir.bg.

Газопроводът е готов да започне операции, но все още се нуждае от сертифициране от германската Федерална мрежова агенция, а анализът на министерството за доставките е ключово условие, за да може регулаторът да продължи този процес.

В анализа си Федералното министерство на икономиката заключава, че даването на сертификация не застрашава сигурността на газовите доставки за Германия и Европейския съюз, се казва в комюнике на ведомството.

В съобщението е посочено, че министерството е представило анализа си на регулатора след обсъждане със съседни страни от ЕС. Дадена е била възможност да бъдат консултирани Италия, Австрия, Полша, Чехия, Унгария, Естония, Латвия и Литва, отбелязва икономическото министерство.

Германският регулатор трябва до януари да сертифицира газопровода, но може да вземе решение и по-рано. Щом издаде препоръките си, те отиват в Европейската комисия, която има още два месеца, за да отговори.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

И така

И така

27.10.2021 | 05:12

Гола вода и кал по гърба.

Отговори
0 1
Германия и Русия си знаят и защитават интересите

Германия и Русия си знаят и защитават интересите

27.10.2021 | 00:33

А България 12 години с постоянните си правителства кои интереси отстояваше? Сега и за всичко ви е виновно служебното правителство и президента ха-ха-ха

Отговори
20 6
Ха-ха-ха Боко тиквата и отстояване на национален интерес

Ха-ха-ха Боко тиквата и отстояване на национален интерес

27.10.2021 | 00:12

За крадеца Борисов по-важното беше да си напълни шкафчетата и сейфовете в Израел а пък националния интерес да го отстоява някой друг, който е прочел повече от една книга през живота си.

Отговори
13 2
Енергия

Енергия

26.10.2021 | 23:57

Нека не се заблуждаваме без гориво нема Нека не се заблуждаваме без гориво няма енергия, промишленост, транспорт, отопление и др. Прекалено много се залага на политики което е пълна глупост, видиш ли аз да съм преди теб а къде е народа не е важно, явно с политиката идва и властта а там са и парите, а хората къде са не ги е еня. Има национални интереси и това трябва да са хората това е държавата, не е важно кое от къде е важното е икономиката да върви добре и хората ще са добре. Продължаваме да си играем на добрите и лошите което не е добре, имали значение горивото от къде е след като без него не можем.

Отговори
20 0
Напълно си прав Даниел

Напълно си прав Даниел

26.10.2021 | 23:55

Това е Германия работи за германците а нашата тиква Борисов какво направи с нашите пари директна доставка на газ за Сърбия пълен иди.о.т, лъжец и крадец.

Отговори
21 0
Даниел П

Даниел П

27.10.2021 | 00:39

Да ако имахме доставка на газ би било добре, сега цените у нас нямаше да се покачат така драстично. Южен поток ако се реализира ще преминава или през Турция или през Румъния, а нас ще ни заобикаля... Кофти ситуацията е, че се насажда някаква ненавист към Русия при нас, което е грешка. Русия лоша или добра, социалистическия строй, който са ни наложили лош или добър - всеки сам решава, но не може да се отрече, че тогава Русия ни снабдяваше със суровини на доста изгодни цени за нас, но имаше и в СИВ (Съвет за икономическа взаимопомощ) между държавите от Източния блок - пак за по-изгодна обмяна на суровини... Мен лично ми допада политиката, която води Сърбия - при конфликт между тях и албанците винаги има наблюдател от руското посолство и руснаците ги защитават, а ние се отчуждаваме от тях...

Отговори
17 0
Дии

Дии

26.10.2021 | 22:39

Уж много принципни тия германци, пък то какво ? Гледат си единствено техния келепир. Гнусна работа.

Отговори
9 8
Даниел П

Даниел П

26.10.2021 | 22:54

Уви, така е, но се нарича защита/отстояване на националния интерес. Ние също можехме да имаме Южен поток ама...

Отговори
25 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?